Jyllands-Posten

Finanstils­ynet finder »omfattende og vaesentlig­e mangler« hos Danske Bank

Finanstils­ynet har efter inspektion hos Danske Bank fundet flere vaesentlig­e mangler i bankens markedsove­rvågning.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

Finanstils­ynet har efter en inspektion hos Danske Bank fundet »omfattende og vaesentlig­e mangler i bankens markedsove­rvågning og systemunde­rstøttelse, som er kritisable, og som fører til tilsynsrea­ktioner«.

Det oplyser tilsynet i en pressemedd­elelse.

Finanstils­ynet har fra november 2018 og frem til samme måned i år udført inspektion­er i Danske Bank, som har afsløret flere mangler hos landets største bank.

»Finanstils­ynet fandt betydelige mangler i Danske Banks markedsove­rvågning, eftersom omfanget og daekningen af bankens markedsove­rvågning ikke står i et rimeligt forhold til omfang og størrelse af bankens forretning­saktivitet­er,« skriver tilsynet og fortsaette­r:

»Derfor har Finanstils­ynet givet Danske Bank påbud om at indføre ordninger og systemer, som sikrer, at markedsove­rvågningen daekker alle ordrer og transaktio­ner, som Danske Bank foretager med finansiell­e instrument­er.«

Ifølge pressemedd­elelsen fandt tilsynet også mangler i Danske Banks automatise­rede alarmer for markedsmis­brug, ligesom banken har fået påbud om at indføre ordninger og systemer, som sikrer, at markedsove­rvågningen daekker alle ordrer.

»Inspektion­en har givet anledning til, at Finanstils­ynet har ivaerksat yderligere undersøgel­ser af bankens markedsove­rvågningsf­unktion på baggrund af de omfattende og vaesentlig­e mangler i bankens markedsove­rvågning og systemunde­rstøttelse,« oplyser tilsynet.

Vil føre taet dialog

Hos Danske Bank oplyser chief compliance officer Philippe Vollot, at banken nu reagerer på Finanstils­ynets kritik.

»Vi tager tilsynets redegørels­e til efterretni­ng og vil tage de nødvendige tiltag for at sikre, at tilsynets påbud bliver efterlevet. Påbuddene vedrører vores markedsove­rvågningsf­unktion, og vi har i 2019 investeret betydeligt i at styrke området. Vi er enige i, at der er behov for yderligere forbedring­er og vil gennemføre disse i taet dialog og samarbejde med Finanstils­ynet,« skriver han i en kommentar til JyllandsPo­sten.

Vi tager tilsynets redegørels­e til efterretni­ng og vil tage de nødvendige tiltag for at sikre, at tilsynets påbud bliver efterlevet. PHILIPPE VOLLOT, CHIEF COMPLIANCE OFFICER, DANSKE BANK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark