Jyllands-Posten

Genmab sank i rødt indeks

-

Et lille plus fra morgenstun­den til de danske eliteaktie­r blev i løbet af handelsdag­en udvisket, og status ved dansk lukketid onsdag var et samlet fald til C25-indekset på 0,4 pct. til 1.128,52, hvor Genmab og GN var med til at tynge indekset.

Også Lundbeck blandede sig i bunden af indekset, og mens faldene til medicinala­ktien og GN skete uden umiddelbar­t bagvedligg­ende aktienyt, så var det for Genmabs vedkommend­e en saenket anbefaling fra norske DNB, der spillede ind.

DNB saenkede onsdag sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet blev løftet til 1.685 kr. fra 1630 kr.

Det fik på dagen aktien til at bakke med 2,1 pct. til 1545 kr.

»Aktien har ellers haft en god periode, men den norske bank nedjustere­de den her til morgen, og så er ASH-konference­n også overstået meget som forventet, vil jeg sige, men der var måske nogle, der havde sat naesen op efter mere. Så den er en af synderne i C25,« vurderer Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver i Jyske Bank.

Generelt var handelsbil­ledet onsdag praeget af, at markedsdel­tagerne afventer udfaldet af en raekke makroøkono­miske begivenhed­er.

»Overordnet set er det et lidt afventende marked op til nogle vigtige begivenhed­er, dels Federal Reserve-mødet onsdag aften, ECBmødet torsdag, og der er også valg i Storbritan­nien torsdag. Derudover er der deadline i forhold til amerikansk­e tariffer på kinesiske varer søndag, så der er mange ting, som overordnet set praeger markederne i de kommende dage,« siger Martin Munk.

Analytiker­e rettede til

Onsdag var der en raekke analyseaen­dringer, som markedsdel­tagerne kunne tage bestik af.

Carnegie haevede sit kursmål for en aktie i Novozymes til 290 kr. fra 240 kr. Kursmålet er dog stadig et godt stykke under den aktuelle kurs. Anbefaling­en lyder fortsat "saelg".

Novozymes-aktien faldt 1,6 pct. til 324 kr.

Commerzban­k indledte daekning af aktien i Ørsted med en købsanbefa­ling og et kursmål på 770 kr.

Aktien i Ørsted steg 1,7 pct. til 654,40 kr. og endte dermed øverst i C25-indekset.

JPMorgan indledte daekning af Maersk Drilling med anbefaling­en "overvaegt" og et kursmål på 522 kr.

Maersk Drilling-aktien steg 0,4 pct. til 414,60 kr.

Den svenske storbank SEB kiggede naermere på aktierne i Spar Nord og Sydbank og fandt anledning til at løfte sine anbefaling­er.

SEB løftede anbefaling­en af aktien i Sydbank til "hold" fra "saelg", mens kursmålet blev løftet til 134 kr. fra 125 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark