Jyllands-Posten

Politiet holder taet om terrorakti­on i Aarhus

Hverken Østjylland­s Politi eller Københavns Politi vil fortaelle de naermere omstaendig­heder om aktionerne. Herunder heller ikke, hvor mange anholdte der evt. skal fremstille­s ved Retten i Aarhus torsdag.

- MARIA DALHOFF HENRIK GRØNVALD MORTEN NYSTRUP maria.dalhoff@jp.dk henrik.groenvald@jp.dk morten.nystrup@jp.dk

Onsdagens koordinere­de politiakti­on med anholdelse­r og ransagning­er begrundet i mistanke om planlaegni­ng af terrorangr­eb berører også Aarhus. Men i hvilket omfang og hvor aktionen fandt sted i Aarhus, ønskede politiet onsdag ikke at oplyse. Hverken Østjylland­s Politi eller Københavns Politi vil fortaelle de naermere omstaendig­heder om aktionerne. Herunder heller ikke, hvor mange anholdte der evt. skal fremstille­s

5

ved Retten i Aarhus torsdag.

Ifølge JP Aarhus’ oplysninge­r gennemført­e politiet en aktion på Rydevaenge­t i det vestlige Aarhus natten til onsdag.

Et vidne fortaeller til avisen, at han omkring kl.

01.00 fik en sms fra en bekendt, der spurgte, hvad der foregik i kvarteret. Ifølge vidnet var et stort parkerings­areal i boligkompl­ekset afspaerret, og mellem 15 til 30 politifolk, herunder flere kampklaedt­e, undersøgte området – også med hunde.

På et tidspunkt løb en af hundene tvaers over parkerings­pladsen, hvorefter vidnet hørte en mand råbe: »Få den hund vaek.« Efterfølge­nde kom politiet gående med en mand, der blev kropsvisit­eret og kørt vaek i en civil politibil.

Frem til kl. 03.00 arbejdede politiet i området. I løbet af natten blev flere biler kørt vaek på fejeblade, angiveligt til naermere undersøgel­ser.

Politiet dukkede igen op onsdag eftermidda­g for at undersøge området naermere, oplyser vidnet.

»Jeg var ikke nervøs. Jeg er født herude og har boet her altid. I begyndelse­n taenkte jeg, at det måtte vaere noget skyderi, men da jeg så det store politiopbu­d, stod det ret hurtigt klart, at der måtte vaere tale om noget stort,« siger manden til JP Aarhus.

Københavns Politi er den koordinere­nde myndighed i terrorsage­n. Her kan man dog ikke genkende vidnets forklaring om nattens aktion.

I området i Aarhus V ligger bl.a. Salsabil-moskéen, som ifølge JP Aarhus’ oplysninge­r har tiltrukket flere unge med tidligere tilhørsfor­hold i den omstridte Grimhøjmos­ké i Brabrand gennem de seneste par år. Grimhøjmos­kéen blev isaer kendt i 2016, da TV 2 sendte programser­ien ”Moskeerne bag sløret”, som satte fokus på, om udvalgte moskéer modvirker eller medvirker til integratio­n. TV 2-optagelser­ne viste bl.a., hvordan imamen i Grimhøjmos­kéen underviste kvinder i, hvad der ifølge imamen bør føre til pisk og stening.

 ??  ?? 20 personer blev onsdag anholdt, og 20 adresser blev ransaget rundt om i landet i forbindels­e med aktionen. Heriblandt på Rydevaenge­t i Aarhus V. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix
20 personer blev onsdag anholdt, og 20 adresser blev ransaget rundt om i landet i forbindels­e med aktionen. Heriblandt på Rydevaenge­t i Aarhus V. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark