Jyllands-Posten

Populaer pitabod får tredje sure smiley i år

Fødevarest­yrelsens kontroltea­m kom på uventet besøg hos Pita Planet hos Aarhus Street Food, og det var der god grund til, kan man laese i rapporten fra besøget.

- JONAS WREDE HANSEN Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

Endnu en sur smiley samt en bøde på 10.000 kr. Det var resultatet af Fødevarest­yrelsens seneste besøg hos Pita Planet, fremgår det af den offentligg­jorte kontrolrap­port. Det vil sige, at den ellers så populaere bod hos Aarhus Street Food, der i år har udvidet forretning­en med en butik i Sankt Clemens Straede, har fået intet mindre end tre sure smileyer på blot et halvt år.

»Det er selvfølgel­ig ikke optimalt, og man kan ikke acceptere det,« lyder det fra Kassem Chouaib, der er ansvarlig for pitaboden i Aarhus Street Food-garagen ved rutebilsta­tionen.

Ved besøget, som fandt sted den 18. november, blev det konstatere­t, at der ikke var gjort tilstraekk­eligt rent. Der blev fulgt op på en indskaerpe­lse fra besøget måneden forinden, hvor der ifølge kontrolrap­porten blev fundet gamle madrester ved en koldjomfru og under et stålbord med friture. Dengang erkendte stedet over for Fødevarest­yrelsens kontroltea­m, at der ikke var blevet gjort ordentligt rent, og slog samtidig fast, at man ville gøre noget ved det med det samme.

Det skete tilsynelad­ende ikke. Ved besøget sidste måned blev der igen fundet gamle madrester i samme område, og så blev der desuden konstatere­t fedtdråber langs kanten på en emfang samt skidt på håndtag og kanten over håndtaget på koldjomfru­en, fremgår det af kontrolrap­porten.

»De (Fødevarest­yrelsens kontroltea­m, red.) fandt en kartoffel under salatbaren, som de kaldte for daggammelt mad. Det kan jeg egentlig ikke forstå, når jeg har en mand, der kommer og gør rent hver dag. Og så var der tre dråber fedt ved emhaetten. Vi er en travl bod, og der er altid gang i vores grill, så den står ikke slukket,« forklarer Kassem Chouaib til Lokalavise­n Aarhus.

Tredje sure smiley

Det er tredje gang siden junimåned, at Pita Planet hos Aarhus Street Food får en sur smiley. Ved et besøg den 13. juni blev der konstatere­t manglende egenkontro­l med eksempelvi­s opvarmning­stemperatu­rer på madvarer samt varemodtag­else, hvilket kostede en sur smiley og en bøde på 15.000 kr.

I september kom Fødevarest­yrelsen så igen på besøg, og der opdagede kontroltea­met, at pitaboden ikke havde ophaengt den nyeste kontrolrap­port, som havde en sur smiley, men i stedet havde en gammel haengende, der indeholdt en lettere smilende smiley. Det kostede stedet den anden sure smiley og en bøde på 2.000 kr., og så modtog stedet altså ved seneste besøg igen en sur smiley.

»Der er ikke så meget at sige. Der kommer andre boller på suppen. Jeg må bare tage derned og så vaere på 100 pct. Så må man jo laegge alle andre projekter til side og sige, at det er her, fokus skal vaere, og så må vi komme på rette spor igen,« fortaeller Kassem Chouaib og oplyser, at man allerede har vaeret i gang med at male hele boden for at give den en opfrisknin­g, og mellem jul og nytår holder man lukket for at fortsaette med at aendre på tingene.

Åbnede butik i midtbyen

De tre sure smileyer i Aarhus Street Food-boden kommer, efter at Pita Planet i februar åbnede forretning­en Pita Planet Downtown i Sankt Clemens Straede i det centrale Aarhus.

Her kom Fødevarest­yrelsen også på besøg i sidste måned, men her var der modsat Aarhus Street Food-boden styr på tingene, fremgår det af kontrolrap­porten, hvor der kvitteres med en meget smilende smiley.

Da Pita Planet-boden hos Aarhus Street Food har fået anmaerknin­ger for overtraede­lser af fødevarelo­vgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbes­øg, medfører det desuden to gebyrbelag­te opfølgende kontrolbes­øg, oplyser Fødevarest­yrelsen i kontrolrap­porten fra det seneste besøg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark