Jyllands-Posten

Når man er Sanne Salomonsen, synger man helt nede fra lårene

Det er Nina Maria Schjødt Lybaek-Hansen fra Odder, der spiller den ene af de tre Sanner i "Sanne – The Musical", der spiller i Aarhus fra onsdag.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Det bliver noget saerligt for Nina Maria Schjødt LybaekHans­en, når hun onsdag aften og yderligere fem gange i ugens løb går på scenen i Musikhuset Aarhus som en del af musicalen ”Sanne – The Musical”.

Den 31-årige skuespille­r bor i København, men er vokset op i Odder, så der vil vaere mange ansigter, hun genkender blandt publikum.

»Jeg glaeder mig til at spille på hjemmebane. Jeg ved, at der kommer rigtig meget familie, gamle naboer og gamle skolekamme­rater fra Odder. Det bliver bare sjovt,« siger hun, der lige har et par dages pause fra turnélivet efter først at have vaeret i København, så Vejle, Odense, Aalborg og Holstebro med musicalen om Sanne Salomonsen, den 63-årige danske sangerinde, der er en institutio­n i dansk rockmusik.

Musicalen slutter i Aarhus, hvor den indtil nu har solgt godt 5.000 af 7.000 billetter, og derefter vil Nina Maria Schjødt Lybaek-Hansen tage et halvt år fri fra scenen for at tage en certificer­et coachingud­dannelse, som hun allerede er begyndt på. Til sommer skal hun starte op på en ny musical, som hun endnu ikke kan fortaelle mere om.

Har nydt at vaere ”Sanne”

Hun har nydt de snart 60 gange, de har spillet musicalen om Sanne Salomonsen.

»Vi nyder at spille den, og vi nyder at vaere sammen på castet. Det har vaeret noget helt saerligt, den største udfordring hidtil i min karriere. Ansvaret med at skulle portraette­re en som Sanne og vaere så meget i front, det har jeg ikke prøvet før – der er mange sange og replikker, og der er meget, der skal times med bandet,« siger hun, der følte aerefrygt, da hun fik rollen.

»Er du sindssyg, den aerefrygt fyldte så meget, at jeg gik i gang to måneder før prøvestart med at forberede mig. Jeg ville ikke stå til premieren og aergre mig over, at jeg ikke havde øvet mig lidt mere. Jeg ville have gjort, hvad jeg kunne.«

Tager kritikken i stiv arm

Hun har også talt med Sanne Salomonsen, som var inde at se en prøve.

»Hun sagde ”godt gået” og gav mig nogle små fif om, hvordan hun indtager en scene, og hvor hun synger fra i sin krop: Helt nede fra lårene og ballerne. Det var fedt, at hun lige sagde det, for så kunne jeg understreg­e det i min rolle.«

At musicalen både har fået ros og ris undervejs, bekymrer ikke Nina Maria Schjødt Lybaek-Hansen.

»Vi tager kritikken i stiv arm – det er ikke os, der har skrevet forestilli­ngen. Vi er håndvaerke­rne, som skal gå ind og løse opgaven, og det gør vi. Vi synes, at vi leverer varen, og vi kan se, at der bliver grinet, klappet og tørret tårer vaek,« siger sangeren, der er uddannet fra Det Danske Musicalaka­demi i Fredericia i 2014.

Selv om hun nu skal uddanne sig til coach, har hun stadig et band, hun er med i sideløbend­e.

»Mit bookingbur­eau er Front of House i Aarhus, og her er ejerne selv musikere, så dem er jeg ude med.«

Hun har også vaeret forsanger i andre bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christophe­r, Birthe Kjaer, Gulddreng og Aqua.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark