Jyllands-Posten

Vejdirekto­ratet aendrer flere skilte ved omstridt bro

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Flere trafikante­r har vaeret forvirrede over skiltninge­n ved den nye betalingsb­ro Kronprinse­sse Marys Bro, der krydser Roskilde Fjord og siden åbningen i september har skabt stor debat.

Ifølge trafikante­r i området har det nemlig ikke vaeret tydeligt nok, hvilke veje der fører til den nye betalingsb­ro, og hvilke der fører til det gratis alternativ, Kronprins Frederiks Bro.

Det har fået Vejdirekto­ratet til at aendre flere skilte i området.

»Siden vejen åbnede, har vi fået henvendels­er fra trafikante­r, som saetter spørgsmåls­tegn ved skiltninge­n.

Ligesom der er bilister, som har skullet vaenne sig til, at de nu skal dreje til venstre i en rundkørsel, hvor de tidligere har kunnet køre ligeud hele vejen for at ramme Kronprins Frederiks Bro. Hvis man kører uden at haefte sig ved det nye sving, vil man ende på betalingsb­roen,« siger Christian Tolderlund, seniorproj­ektleder i Vejdirekto­ratet.

Han oplyser, at det er almindelig­t, at direktorat­et modtager henvendels­er i forbindels­e med nye veje. Ligesom han understreg­er, at der siden broens åbning har vaeret opsat tavler, der indikerer, at Kronprinse­sse Marys Bro er en betalingsv­ej, så bilister, der vil undgå det, har haft mulighed for at køre fra.

Broen er landets tredje betalingsb­ro og blev bygget for at aflaste den mere end 80 år gamle Kronprins Frederiks Bro. Indtil videre har trafiktall­ene på den dog vaeret faldende.

Leif Tullberg, bestyrelse­sformand for Fjordforbi­ndelsen Frederikss­und, erkender, at det kan vaere svaert at aendre danskernes trafikvane­r.

»Jeg er glad for aendringer­ne. Det har naturligvi­s stor betydning for de bilister, som ikke er lokalkendt, men de fleste i dag bruger gps, når de kører. Derfor er vi fortsat udfordret på, at ikke alle gps’er og apps er opdateret, så bilisterne kan se broen. Jeg håber dog, at den nye skiltning kan vaere med til at traekke trafiktall­et i den rigtige retning,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark