Jyllands-Posten

Final4-billet kan forstumme diskussion om top eller bund

Århus Håndbolds playmaker, Nikolaj Laesø, er klar til at gentage succesen fra sidste år i pokalturne­ringens kvartfinal­e mod topholdet TTH Holstebro.

- ANDERS FUNDER sport@jp.dk

Det er ikke så underligt, hvis onsdagens kvartfinal­e i pokalturne­ringen mellem Århus Håndbold og TTH Holstebro godt kan fremkalde en deja-vu-oplevelse hos de aarhusians­ke fans.

For scenariet er praecis det samme som i sidste saeson: På taersklen til det eftertragt­ede Final4-staevne i Boxen i marts naeste år venter der nemlig først en skaebnekam­p mod TTH.

Århus Håndbold skal med andre ord levere endnu en toppraesta­tion nøjagtig ligesom sidste år, hvis klubben for andet år i traek altså skal kunne sikre sig en billet til det fine selskab.

I år er det dog med omvendt fortegn, for onsdag tager TTH – herreligae­ns aktuelle andenplads – nemlig til

Aarhus i håbet om at revanchere sidste års kvartfinal­enederlag.

Et vigtigt statement

Århus Håndbolds målfarlige playmaker, 23-årige Nikolaj Laesø, er ikke i tvivl om, at en deltagelse ved det prestigefy­ldte Final4-staevne i Boxen vil have kaempe betydning for Århus-spillerne:

»Vi var i Final4 sidste år, og det var en sindssyg stor oplevelse for hele truppen og fansene omkring holdet – det er 100 pct. noget, vi drømmer om og håber på at gentage igen i år,« siger Nikolaj Laesø, der selv var Final4-debutant sidste saeson:

»Det var en vild stemning. To kampe på to dage, hvor der virkelig var tryk på!« husker playmakere­n.

En sejr onsdag over topholdet TTH vil samtidig også få den naermest evindelige diskussion om, hvorvidt Århus Håndbold skal betragtes som et top- eller bundhold, til at forstumme, mener Nikolaj Laesø:

»Ved at kvalificer­e os til Final4-staevnet for andet år i streg vil vi samtidig vise, at vi faktisk medregnes som en del af toppen. Nu har der i flere saesoner vaeret diskussion­er om, hvorvidt vi hører til i bunden eller i toppen – med en sejr over TTH vil vi helt klart sende et statement om, at vi egentlig er på vej mod toppen.«

Drømmer om revanche

Sidste år udtalte Nikolaj Laesø, at Århus-mandskabet­s muligheder mod TTH dengang var noget naer 50/50 – det samme gør sig vist også gaeldende i år.

Måske med hjemmehold­et som lille underdog.

Men selv om det er et knivskarpt tophold, der kommer på besøg i arenaen onsdag for at krydse klinger med et Århus-mandskab, der aktuelt indtager en 10.-plads i ligaen, så er hjemmehold­et bestemt ikke oppe imod overmagten, lyder det:

»Vi slog dem jo sidste år. Der er ingen tvivl om, at TTH har fået et sindssygt staerkt hold i år og har rigtig mange strenge at spille på, men hvis vi selv spiller op til vores bedste, så er jeg stensikker på, at vi nok skal kunne byde dem op til dans. Jeg tror på, vi kan vinde, hvis alle mand byder ind,« fastslår Nikolaj Laesø uden det mindste tegn på tvivl i stemmen.

»Vi vil også gerne tage revanche fra sidste års kampe i Final4. Vi endte med at spille to taette kampe, hvor vi spillede uafgjort i dem begge … Det ville vaere fedt, hvis vi kunne vende tilbage og bevise, at vi faktisk godt kan vinde kampe i Final4,« slutter playmakere­n, der opfordrer klubbens fans til at laegge et massivt tryk på gaesterne i hallen onsdag.

Sportschef­en i Århus Håndbold, Peter Bredal, laegger da bestemt heller ikke skjul på, at kvartfinal­eopgøret mod TTH langtfra bliver en almindelig dag på kontoret:

»Vi vil rigtig gerne vaere med i det fine selskab. Der er ingen tvivl om, at vejen til trofaeet for en klub som Århus Håndbold bestemt er kortere – måske endda også nemmere – i pokalturne­ringen end til en finale i slutspille­t. Så det er noget, vi prioritere­r ekstremt højt,« pointerer Peter Bredal, der også gør opmaerksom på det økonomiske aspekt:

»Med det budget, vi opererer med i Århus Håndbold, er der bestemt også en fin sidegevins­t ved en Final4-deltagelse.«

Høj signalvaer­di

Sportschef­en er helt enig i, at man ikke skal tage fejl af signalvaer­dien ved at duellere i Boxen til foråret:

»Det er et fint signal at sende til både tilskuere, sponsorer og klubbens kommende spillere, at vi godt kan vaere med i det fine selskab. Der var rigtig mange Århus-tilskuere i Boxen sidste år, som bakkede os op. Det var en god oplevelse og en fed dag for klubben – det håber vi, gentager sig,« lyder det håbefuldt fra Peter Bredal.

Der er ingen tvivl om, at vejen til trofaeet for en klub som Århus Håndbold bestemt er kortere – måske endda også nemmere – i pokalturne­ringen end til en finale i slutspille­t. PETER BREDAL, SPORTSCHEF I ÅRHUS HÅNDBOLD

 ??  ?? Nøjagtig som sidste år skal Århus Håndbold først besejre topholdet TTH Holstebro i pokalturne­ringens kvartfinal­e, hvis en eftertragt­et Final4-billet skal i hus. Men selv om det er ligaens aktuelle andenplads, der gaester aarhusiane­rnes hjemmebane, så skraemmer det bestemt ikke Århus-profilen Nikolaj Laesø (t.h.), der tror på en sejr og en tidlig julegave onsdag aften. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen
Nøjagtig som sidste år skal Århus Håndbold først besejre topholdet TTH Holstebro i pokalturne­ringens kvartfinal­e, hvis en eftertragt­et Final4-billet skal i hus. Men selv om det er ligaens aktuelle andenplads, der gaester aarhusiane­rnes hjemmebane, så skraemmer det bestemt ikke Århus-profilen Nikolaj Laesø (t.h.), der tror på en sejr og en tidlig julegave onsdag aften. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark