Jyllands-Posten

Haerchef tiltalt for nepotisme og pligtforsø­mmelse

-

Den tidligere topchef i den danske haer Hans-Christian Mathiesen er blevet tiltalt for blandt andet grov pligtforsø­mmelse og tavshedsbr­ud.

Det oplyser hans advokat til Berlingske.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Forsvarets Auditørkor­ps, men tiltalen bekraeftes i en pressemedd­elelse.

»Haerchefen var sigtet i ni forhold, men det er nu barberet ned til godt det halve, fem tiltalepun­kter. Hans-Christian Mathiesen naegter sig skyldig,« siger advokat Torben Koch til Berlingske.

Auditørkor­pset gik ind i sagen efter en raekke artikler i medierne om nepotisme. Haerchefen skulle have fremI met sin kones karriere gennem magtmisbru­g.

Auditørern­e begyndte den indledende undersøgel­se af anklagerne mod Hans-Christian Mathiesen den 19. oktober sidste år.

Det var forsvarsme­diet Olfi, der først skrev om sagen.

Berlingske skriver, at den tidligere haerchef skulle have misbrugt sin stilling som haerens øverste chef til at fremme hustruens karriere i Forsvaret.

Saerbehand­ling af hustru

Det skete angiveligt, ved at han påvirkede sit underordne­de militaere system til at give hustruen positiv saerbehand­ling og fremme hendes karriere på bekostning af både gaeldende regler og andre ansatte.

Sagen bliver behandlet ved Retten i Viborg naeste år. Den er dog endnu ikke berammet.

Det er en blandt flere mulige nepotismes­ager i Forsvaret.

Både forsvarsch­ef Bjørn Bisserup og departemen­tschef i Forsvarsmi­nisteriet Thomas Ahrenkiel fik i november sidste år kritik af Kammeradvo­katen i sager om mulig inhabilite­t.

I en fjerde sag blev en direktør i Forsvarsmi­nisteriet frikendt for at have brudt reglerne om inhabilite­t, da hendes mand fik en eftertragt­et stilling i søvaernet. Det konkludere­de Kammeradvo­katen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark