Jyllands-Posten

Planlagt cykelbro blev pludselig 20 mio. kr. dyrere

- HENRIK PHILIP HARE Henrik.P.Hare@jp.dk

Esbjerg Kommune vil man gerne have en bro til cyklister, så de kan blive ledt henover banelegeme­t naer banegården.

Men efter man ellers havde fået rådgivning­svirksomhe­den Cowi til at regne på prisen og sendt byggeopgav­en i udbud, er planerne dog nu skrottet, skriver Jydske Vestkysten.

I alt havde Cowi regnet sig frem til, at 3,3 km supercykel­sti – inklusive cykelbro med rulletrapp­er – ville koste ca. 26 mio. kr. Det var på det grundlag, at et delt byråd i februar stemte ja.

Efter broen nu har vaeret i udbud, og Cowi selv har fået hjaelp til at regne buddet igennem igen, har det dog vist sig, at broen reelt vil forhøje prisen til 53 mio. kr. Det er alt for meget for kommunen, som nu vil finde en anden løsning.

»Selv hvis man skraeller alle de finesser vaek, der gør supercykel­stibroen til noget saerligt – fjerner rulletrapp­en og etablerer almindelig­e trapper i hver ende eksempelvi­s – vil den stadig ikke kunne holde budgettet. Der er simpelthen begået nogle fejl i konstrukti­onsberegni­ngerne, så der skal bruges meget mere beton til fundamente­t og stål til konstrukti­onen end først forudsat. Sammen med et presset stålmarked betyder det, at prisen løber i vejret,« siger Søren Heide

Lambertsen (S), formand for Teknik & Byggeudval­get i Esbjerg Kommune, til Jydske Vestkysten.

Det er ikke første gang, projektet har medført debat.

Tidligere på året lød der således kritik af, at man bruger tid på at opføre cykelstien nu, men om lidt under fem år skal grave dele af den op igen.

Gravearbej­det skal finde sted, når man i 2024 gennemføre­r et kloakproje­kt på Baggesens Allé, hvor cykelstien ligger.

I den aktuelle sag om cykelstibr­oen siger Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), til Jydske Vestkysten, at man forventer et maerkbart nedslag i prisen på det rådgiverar­bejde, Cowi har udført.

 ??  ?? Broen skulle vaere en del af supercykel­stien i Esbjerg, men nu vil kommunen finde en anden løsning. Visualiser­ing: Esbjerg kommune
Broen skulle vaere en del af supercykel­stien i Esbjerg, men nu vil kommunen finde en anden løsning. Visualiser­ing: Esbjerg kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark