Jyllands-Posten

Rapport: Østrigsk balletakad­emi opfordrede børn til rygning

-

Ballet: Et prestigefy­ldt balletakad­emi i Østrigs hovedstad, Wien, har taget en opsigtsvae­kkende metode i brug for at få eleverne til at holde vaegten.

Det fremgår af en rapport fra en østrigsk undersøgel­seskommiss­ion, skriver flere udenlandsk­e medier, herunder BBC.

Akademiets elever er mellem 10 og 18 år og er blevet overvåget i deres tøjstørrel­ser. Men sagen stopper ikke der.

»Vi har fået oplysninge­r om, at eleverne blev rådet til at begynde at ryge, så de ikke ville vaere så sultne,« siger Susanne Reindl-Krauskopf, der er formand for kommission­en.

Den statsligt støttede kommission skriver også, at elever på akademiet modtager en utilstraek­kelig medicinsk behandling, og den fandt et generelt manglende hensyn til børnenes velfaerd.

»Det er tydeligt, at børn og unge ikke er tilstraekk­eligt beskyttet mod diskrimina­tion, forsømmels­e og negative helbredsma­essige effekter,« hedder det i rapporten.

Det var Østrigs regering, der havde taget initiativ til en rapport i april efter en raekke artikler i den østrigske avis Falter.

Her blev der beskrevet, hvordan eleverne blev slået, hevet i håret og ydmyget omkring deres vaegt. Flere elever havde desuden udviklet en spiseforst­yrrelse.

Den østrigske balletskol­e har som følge af afsløringe­rne skåret ned på antallet af studerende­s forestilli­nger. Akademiet vil først laese den fulde rapport, før den udtaler sig.

Akademiet blev oprettet i 1771 og er en af de mest prestigefy­ldte balletskol­er i Europa og har ansøgere fra hele verden. Mere end 80 pct. af eleverne kommer fra udlandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark