Jyllands-Posten

Patientern­es stemme, der blev til en politisk røst

En fatal laegefejl blev et vendepunkt i Karsten SkawboJens­ens tilvaerels­e.

- SOFIE ØGÅRD GØTTLER sofie.o.gottler@jp.dk Karsten Skawbo-Jensen, lokalpolit­iker, referent, Frederiksb­erg

Karsten Skawbo-Jensen er født i den lille sønderjysk­e by Langesø på Als og fik i 1979 sin studentere­ksamen fra Sønderborg Statsskole. Turen gik dernaest til København, hvor han tog en kandidat i litteratur­videnskab fra Københavns Universite­t.

Det lå derfor umiddelbar­t ikke i kortene, at Karsten Skawbo-Jensen skulle dedikere store dele af sit liv til at vaere en stemme for andre. Men det har han gjort.

I 2008 etablerede han sin egen kommunikat­ionsvirkso­mhed, som han i dag fortsat driver ved siden af arbejdet som referent i Folketinge­t. Samme år blev han formand for Landsforen­ingen mod Brystkraef­t.

At vaere en stemme for syge mennesker var dog ikke nyt. I 2005 indtog han rollen som formand for Patientfor­eningen Danmark, der er en interesseo­rganisatio­n for fejlbehand­lede danskere.

Det var et arbejde, som han engagerede sig i, fordi han selv oplevede fejlbehand­ling i sygehusvae­senet på helt taet hold. Karsten Skawbo-Jensen mistede sin far i 1996 grundet netop en laegefagli­g fejl, og som formand gik han i landsdaekk­ende medier og på tvskaermen­e passionere­t i rette med politikere og fagfolk på vegne af fejlbehand­lede danskere.

Sidenhen er formandspo­sterne lagt på hylden til fordel for arbejdet som både regionsråd­spolitiker i Region Hovedstade­n og byrådsmedl­em i Frederiksb­erg Kommune for Det Konservati­ve Folkeparti.

 ??  ?? Arkivfoto: Johnny Frederikse­n
Arkivfoto: Johnny Frederikse­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark