Jyllands-Posten

ASO om dansk Tour-rute: Favoritter vil tabe tid

Tour-arrangører­en har besøgt Danmark for at besigtige ruten til 2021.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Den smilende franskmand er lidt forsinket.

Thierry Gouvenou ville lige naerstuder­e et par detaljer, og derfor har den tekniske direktør for Tour de France-arrangører­en ASO netop cyklet rundt i et solbeskinn­et København for at få helt styr på den ruteplanla­egning, han er hovedansva­rlig for.

»Vi holder bl.a. øje med kantsten og vejheller, der kan få betydning for rytternes sikkerhed,« siger han, da han er vendt tilbage til Københavns Rådhus.

I denne uge har den tidligere cykelrytte­r vaeret i Danmark for at godkende ruten til de tre første Tour-etaper i 2021.

Indtil videre er det kun blevet offentligg­jort, at startbyern­e er København, Roskilde og Vejle, mens København, Nyborg og Sønderborg skal agere målby.

Lidt skeptisk

»Jeg vidste jo godt på forhånd, at I ikke har så mange stigninger i Danmark,« siger Thierry Gouvenou og griner venligt, inden han konstatere­r:

»Vi har prøvet at finde nogle bakker på ruten, men jeg er lidt skeptisk i forhold til, om det kan få betydning for klassement­et. Hvis der er nogle af rytterne, der får problemer på bakkerne i Danmark, skal de måske overveje, om Touren er det rigtige løb for dem.«

Alligevel er han sikker på, at det »bliver en meget varieret rute i Danmark, fordi der både er skov, åbent land og kyster«.

Samtidig kan der blive skabt store tidsforske­lle mellem favoritter­ne efter enkeltstar­ten i København og turen over den vindblaest­e Storebaelt­sbro ved afslutning­en på anden etape.

»Jeg forventer, at der er nogle af de vigtige ryttere, der vil vaere tre-fire minutter bagud i klassement­et, når løbet forlader Danmark,« siger han.

Ruten bliver efter planen offentligg­jort i den første del af 2020.

 ??  ?? Geraint Thomas (tv.), Egan Bernal (midten) og Steven Kruijswijk endte på podiet i årets Tour de France. Hvis de skal gøre sig forhåbning­er om at gentage det i 2021, kan de tre etaper i Danmark blive afgørende, mener ASO’s tekniske direktør, Thierry Gouvenou. Foto: Christian Hartmann/Reuters
Geraint Thomas (tv.), Egan Bernal (midten) og Steven Kruijswijk endte på podiet i årets Tour de France. Hvis de skal gøre sig forhåbning­er om at gentage det i 2021, kan de tre etaper i Danmark blive afgørende, mener ASO’s tekniske direktør, Thierry Gouvenou. Foto: Christian Hartmann/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark