Jyllands-Posten

Nordmand ny sportschef i AaB

Onsdag offentligg­jorde AaB norske Inge André Olsen fra Stabaek som klubbens nye sportschef.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Den 41-årige nordmand er med sine ni år som sportschef i Stabaek Fotball den i øjeblikket laengst siddende på den post i norsk fodbold. At man har haft held med at lokke Inge André Olsen til det nordjyske, vaekker stor begejstrin­g hos AaB-direktør Thomas Baelum.

»Han har den der kombinatio­n af at vaere en leder, som har defineret en klub igennem mange år. Han har lavet en sammenhaen­gskraft med et af Norges bedste akademier i Stabaek. Samtidig har han lavet rigtig gode resultater på transfersc­enen i køb og salg og i evnen til at brande Stabaek som en udviklings­klub, hvor han med meget få midler har lavet rigtigt gode resultater. Og så er han bare en behagelig person, som kan blive den centrale figur i vores sportslige afdeling. Det er sådan set de tre felter, vi lagde vaegt på, og der scorede han højst i det kandidatfe­lt, som vi havde,« siger Thomas Baelum.

I oktober fyrede superligak­lubben Allan Gaarde fra en lignende stilling, og det er altså hans afløser, det nu er lykkedes at finde.

»Han kan tilføre AaB noget ekspertise og erfaring inden for at brande klubben internatio­nalt. Som et talentakad­emi og et udviklings­hold, der kan give genlyd – ikke kun på de statistikk­er, som vi allerede ligger højt på med flest spillede minutter med egne talenter, men også få det omdannet til en forretning­smodel, som kan hjaelpe klubben,« siger AaB-direktøren.

Dog tiltraeder Inge André Olsen først senest 1. april 2020 som ny AaB-sportschef, og det er der en saerlig grund til:

»Det er på grund af et opsigelses­varsel, og fordi det er en mand, der har vaeret i samme klub i 21 år. Det var jo en bombe, der sprang deroppe. Derfor skal han gøre nogle ting faerdigt,« slutter Thomas Baelum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark