Jyllands-Posten

Uforståend­e Power-chef til B&O: Lad os nu saelge jeres produkter

Topchefen i elektronik­kaeden Power aergrer sig over, at han ikke må saelge flere B&O-produkter. Efterspørg­slen fra kunderne er der, fortaeller han.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk

Der er masser af efterspørg­sel på B&O’s produkter i Power. Elektronik­kaeden får bare ikke lov til at indfri den.

Sådan lyder det fra selskabets adm. direktør, Jesper Boysen.

Han forstår ikke, hvorfor han kun må saelge udvalgte lydprodukt­er fra designklen­odiet B&O, men derimod må se langt efter fjernsyn og flere højtalere på hylderne i hans butikker.

»Det er simpelthen ude af trit med udviklinge­n, og det er en af de største årsager til, at de ikke helt saelger det, de skal - i hvert fald her i Danmark,« siger han.

En del af B&O’s strategi er at saelge en raekke produkter eksklusivt gennem egne forhandler­e, og derfor må kaeder som Power og Elgiganten undvaere varerne i deres sortiment. En strategi, Jesper Boysen er uforståend­e overfor.

»Det er rigtig aergerligt, for vi har efterspørg­sel på det. Når kunderne står i Power og kigger på vores sortiment, kan vi vise alle de kendte maerkevare­r inden for tv. Men vi kan ikke vise B&O,« siger han.

Fjerde nedjusteri­ng

Hans undren kommer i kølvandet på, at B&O tirsdag måtte nedjustere for fjerde gang på ét år. Der er dog ikke mangel på forespørgs­ler på B&O-produkter i Power, fortaeller Jesper Boysen, der har vaekst i salget af de B&O-varer, han får lov til at saelge.

Det kunne sagtens blive til mere.

Direktøren oplever, at kunderne ønsker at kunne sammenlign­e produkter direkte, når de eksempelvi­s skal beslutte sig for et nyt fjernsyn. Hvilket et har den bedste lyd? Det flotteste design? Hvor står billedet skarpest? Den konkurrenc­e udelukker B&O sig selv fra ved ikke at vaere tilstede i butikkerne, mener han.

»Så skal du bevaege dig ud i din bil og køre ned i en B&O-forretning. En betingelse for, at man i dag kan tage sine markedsand­ele, er, at man kan sammenlign­e med konkurrent­erne,« siger han.

Kommerciel krise

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar til kritikken fra B&O, men topchef Kristian Teär kalder situatione­n en »kommerciel krise« og tilføjer:

»Vi har ikke haft nok fokus på salg og marketing. Selvom vi har gjort meget, så har vi ikke gjort det, som kan skabe opmaerksom­hed og aktivere markedet.«

Da Power saelger alt fra hårde hvidevarer til elektronik, og butikkerne har en stor gennemstrø­mning af kunder, mener Jesper Boysen, at kaeden ville vaere et oplagt udstilling­svindue.

»Du kunne friste mange flere kunder i stedet for, at de skal tage en beslutning om at gå ind i en B&Oforretnin­g,« siger han og tilføjer, at Power sidder på ca. 20 pct. af tv-markedet i Danmark.

»Man har fravalgt en distributi­onskanal, og det tror jeg ikke, der er nogen, der har råd til i dag,« siger han.

Direktøren har da også et råd til B&O-ledelsen:

»Power har vaekst i Danmark. Det har B&O ikke. Man må gå med dem, der vokser. Ellers ryger kursen bare helt ned i nul.«

Elgiganten ønsker ikke at udtale sig om emnet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark