Jyllands-Posten

Pensionsse­ktorens frontfigur tager sig den frihed at dovne i sin fritid

Laila Mortensen skal som topchef i Industrien­s Pension og formand for Forsikring & Pension konstant traeffe beslutning­er. Til gengaeld foretraekk­er hun en fritid, der ikke er nøje planlagt.

- JETTE AAGAARD jette.aagaard@finans.dk

Adm. direktør Laila Mortensen fra pensionsse­lskabet Industrien­s Pension tilhører en saerlig race blandt de danske topchefer. Det handler ikke om hendes køn, men om den fritidsint­eresse, som hun fremhaever. Her er ikke noget med at dyrke ironman, maraton eller en stor samling af årgangsvin­e.

Nej, når Laila Mortensen er cyklet fra kontoret i indre by i København og til hjemmet, en lejlighed på Østerbro, dedikerer hun sin fritid til noget, hun betegner som ren luksus: At lave mindst muligt.

»Jeg elsker at dovne,« siger 54-årige Laila Mortensen.

Det kan vaere svaert at tro på, når man ser hendes cv. For 22 år siden kom hun til Industrien­s Pension som ansvarshav­ende aktuar. Dengang var pensionsse­lskabet stort set blot et mindre sekretaria­t med al forvaltnin­g udlicitere­t.

Hun har vaeret med til at bygge selskabet med omkring 400.000 medlemmer, der taeller timelønned­e i industrien og fødevarein­dustrien, op til en regulaer kapitalfor­valter. Den har 220 medarbejde­re og naesten 200 mia. pensionskr­oner under forvaltnin­g.

For snart 11 år siden blev hun adm. direktør i pensionsse­lskabet, og i november blev hun formand for Forsikring & Pension og er dermed kvinden i spidsen for hele forsikring­s- og pensionsbr­anchen.

Solgte huset i Vangede

Det var tilfaeldig­t, at hun blev aktuar og endte i pensionsse­ktoren. I et sabbatår efter gymnasiet arbejdede hun som piccoline i et forsikring­sselskab, og det var så tilpas kedeligt, at Laila Mortensen blev motiveret til at laese videre.

Det var naesten lige meget, hvad hun skulle laese - hun skulle bare videre, husker hun. Derfor søgte Laila Mortensen ind på 12 uddannelse­r via kvote 2.

Hendes førsteprio­ritet var jura, men hun kom ind på sin andenprior­itet og blev aktuar fra Københavns Universite­t.

Piccolinej­obbet gav mere end blot motivation til videreudda­nnelse. Det var ligeledes her, at Laila Mortensen mødte sin mand, som hun har to drenge med. Da børnene var små, boede familien i Vangede i et hus med have. For syv år siden byggede familien et sommerhus i Tisvildele­je - det er Laila Mortensens favoritste­d.

Både Laila Mortensen og hendes mand arbejder meget. Derfor solgte de for et par år siden huset i Vangede. Det gav ikke mening med en hverdag, hvor de tog tidligt afsted og kom sent hjem, og der var ikke rigtigt tid til haven, når weekendern­e blev brugt i sommerhuse­t.

Derfor foreslog aegtefaell­en, at de så på en lejlighed på Østerbro, og selvom Laila Mortensen egentlig ikke gad, tog hun med. Det endte med, at de købte lejlighede­n, som viste sig at vaere den helt rigtige. Og sådan skal det helst vaere i hendes privatsfae­re: Ustrukture­ret og impulsivt.

Frisk luft er vidunderli­gt

Laila Mortensen kalder sig for storforbru­ger af Mofibo. Hun laeser krimier og romaner som e-bøger, når hun sidder stille, og som lydbøger på løbeturen eller under støvsugnin­g. For rengøring og vasketøj klarer hun selv. Det er nemmere på den måde frem for at finde nogen til at hjaelpe med det.

»Min hverdag er fyldt med beslutning­er, jeg skal traeffe, og derfor nyder jeg, at min fritid er meget uplanlagt, og at det hele bare flyder derudad,« siger Laila Mortensen.

Et af de helt faste elementer i Laila Mortensens fritidskal­ender er skiferiern­e sammen med familien. Hun har gerne fart på de alpine ski, mens hun på langrendsl­øjper stadig er lidt usikker.

»Naturoplev­elsen i den friske luft er helt vidunderli­g roen i alt det hvide. Det finder jeg ikke bedre andre steder,« siger hun.

 ??  ?? Laila Mortensen har travlt som både direktør og formand. I weekenden har hun travlt med at komme i sommerhus. Foto: Gregers Tycho
Laila Mortensen har travlt som både direktør og formand. I weekenden har hun travlt med at komme i sommerhus. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark