Jyllands-Posten

Vurdering var klar mandag, men lå på skrivebord

Steen Vindums (V) beslutning om at holde en juridisk vurdering af sin habilitet for sig selv, bliver mødt af forundring blandt byrådsmedl­emmer.

- JONAS HVID EMMA J. KJAER jonas.hvid@jp.dk Emma.J.Kjaer@jp.dk

Den juridiske vurdering af Steen Vindums (V) habilitet, som KL har udarbejdet, har ligget på borgmester­ens skrivebord siden mandag. Her fik byrådet desuden lovning på at modtage vurderinge­n dagen efter. Alligevel havde byrådet først på onsdagen endnu ikke set noget til notatet, hvilket undrer flere byrådsmedl­emmer.

»Vi har alle brug for at få hurtig afklaring i den slingrekur­s, jeg oplever for øjeblikket. Vi har brug for gennemsigt­ighed. På den baggrund er det mangel på godt lederskab og dømmekraft, at borgmester­en ikke udleverer vurderinge­n til byrådet som stillet i udsigt. Det kan jo ikke passe, at vi hver isaer skal søge sagsindsig­t i vurderinge­n, vel?« siger Peter Sig Kristensen (EL).

Også 2. viceborgme­ster Johan Brødsgaard (R) undrer sig.

»Det er jo bare en mail, der skal sendes. Og jeg er da aergerlig over, at vi har fået at vide, at den ville komme i går (tirsdag red.), men ikke har fået den endnu. For der er jo mange, der er interesser­ede i, hvad det er, der står i det her notat,« siger han.

Borgmester­en har som følge af en større diskussion om sit forhold til den lokale

5

ejendomsud­vikler René Birch fået kommunefor­eningen KL til at vurdere sin habilitet i sager relateret til Birch Ejendomme, som

René Birch er direktør for.

1. viceborgme­ster Søren Kristensen (S) har taenkt sig at skrive til borgmester­en om, at han endnu ikke har modtaget den juridiske vurdering.

»Jeg synes, det vil vaere relevant, at vi får den her ind, fordi det er noget, der interesser­er rigtigt mange mennesker. Og det interesser­er også os at komme det her skridt videre, så vi kan få den afgørelse, som KL har vurderet.«

Havde ikke laest notat

Det har ikke vaeret muligt at traeffe Steen Vindum onsdag. Da JP Aarhus talte med borgmester­en tirsdag, havde han endnu ikke selv laest hele vurderinge­n og sagde, at han ikke vidste, om den var fortrolig.

»Jeg har set konklusion­en. Og det er ikke, fordi jeg ikke vil udtale mig om den – jeg synes bare, man skal gøre det i den rigtige raekkefølg­e,« sagde Steen Vindum med en henvisning til, at byrådet

 ??  ?? Borgmester Steen Vindum (V) har haft den juridiske vurdering i haende siden mandag. Foto: Christian Lykking
Borgmester Steen Vindum (V) har haft den juridiske vurdering i haende siden mandag. Foto: Christian Lykking

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark