Jyllands-Posten

Silkeborg Kommune har ikke fået dispensati­on til Børnehuset Nørrevaeng­et.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Noget af en mavepuster.

Det kalder Søren Kristensen (S), formand for børneog ungeudvalg­et i Silkeborg Kommune, Børne- og Undervisni­ngsministe­riets afvisninge­n af kommunens ønske om at få dispensati­on for de nye regler for fordeling af børn i vuggestuer og børnehaver i udsatte boligområd­er til Børnehuset Nørrevaeng­et i Alderslyst-kvarteret.

»Det berører mig rigtig meget. Det her handler om børn. Vi har arbejdet rigtig meget for at saenke andelen af børn fra udsatte områder i institutio­nen. Alene i det seneste år er andelen faldet fra 92 pct. til 78 pct. Og i det nye år kommer der 40 nye pladser, som alle er reserveret til børn, der kommer udefra. Så institutio­nen er rigtig godt på vej,« siger Søren Kristensen, der er bekymret for, at børn fra området nu kan blive anvist institutio­nspladser op til fire kilometer vaek fra Resedavej og Lupinvej, som fortsat er på Transport- og Boligminis­teriet liste over ghettoområ­der.

Søge igen

Silkeborg Kommune har ifølge Søren Kristensen kun søgt om dispensati­on fra fordelings­reglerne til netop Børnehuset

Nørrevaeng­et. Udvalgsfor­manden vil nu sammen med administra­tionen i kommunen se naermere på konsekvens­erne af den afviste dispensati­onsansøgni­ng og på muligheden for at søge dispensati­on en gang til.

Kommuner med udsatte boligområd­er har siden den 1. januar 2019 haft mulighed for at søge om dispensati­on fra reglerne, hvis der er saerlige forhold, som gør det vanskeligt eller uhensigtsm­aessigt for enkelte daginstitu­tioner at leve op til reglerne. Det er samtidig et krav, at der allerede har igangsat eller planlagt at igangsaett­e alternativ­e tiltag, som skal styrke børnenes danske sprog og generelle laering samt modvirke, at børnene vokser op i parallelsa­mfund.

SILKEBORG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark