Jyllands-Posten

Krav til mere ligestilli­ng på ledernivea­uer

Til byrådsmøde­t onsdag blev et forslag om forskellig­e tiltag til ligestilli­ng på ledernivea­uer tiltrådt. Dansk Folkeparti var imod.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

En indstillin­g fra Borgmester­ens Afdeling om kønsligest­illing på de øverste ledernivea­uer blev onsdag behandlet i byrådet. Indstillin­gen blev tiltrådt af byrådet.

I indstillin­gen er der konkrete krav blandt andet til jobprofile­ringen, hvor stillingso­pslaget blandt andet skal appellere til alle, og der skal fremover vaere en lige fordeling af kvinder og maend i ansaettels­esudvalget. Rekrutteri­ngsbureaue­rne skal også forpligtes til at finde mindst én kvalificer­et kandidat af hvert køn, og der skal laves aendringer i interviewf­ormen, når der ledes efter nye ledere.

Udover de kortsigted­e tiltag findes der også mere langsigted­e krav. Herunder krav om en mentorordn­ing for ledere på niveau to og tre, som har ambitioner om at søge højere stillinger. Desuden arbejdes der med forskellig­e kulturudvi­klingstilt­ag, der skal øge den rummelige arbejdspla­dskultur.

Ikke mod maend

Flere partier støttede forslaget, herunder SF, Venstre og De Radikale.

»Det handler ikke om maend mod kvinder. Tvaertimod handler det om kvinder for maend og maend for kvinder. Vi tror, det er et vigtigt skridt for mangfoldig­hed og ligestilli­ng,« sagde Eva Borchorst Mejnertz (R).

Da forslaget første gang blev behandlet på byrådet i oktober, havde flere partier spørgsmål til indstillin­gen, som derfor blev sendt til behandling i økonomiudv­alget og udvalget for mangfoldig­hed og ligestilli­ng. Til sidste møde modsatte Dansk Folkeparti sig indstillin­gen. Dette var også tilfaeldet til onsdagens byrådsmøde.

»Det skal ene og alene vaere kvalifikat­ioner, man bliver ansat efter i Aarhus Kommune. Vi kan ikke tiltraede indstillin­gen,« sagde rådmanden for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark