Jyllands-Posten

Fredag saetter både Aarhus Teater og Train fokus på byens hjemløse

Aarhus Teater inviterer fredag 20 hjemløse i teatret for at se ”Pagten”. Samme aften afholder Train støttekonc­ert, og overskudde­t går til byens hjemløse.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Fredag den 20. december saetter både Aarhus Teater og Train fokus på byens hjemløse med hvert sit arrangemen­t.

Aarhus Teater inviterer i samarbejde med Kirkens Korshaer 20 hjemløse inden for til familiefor­estillinge­n, som i år bygger på DR’s julekalend­er ”Pagten”. Idéen opstod sidste år, og det er derfor anden gang, at arrangemen­tet løber af stablen.

»Sidste år kontaktede vi Kirkens Korshaer og spurgte, om de kunne se en idé i, hvis vi inviterede nogle udsatte unge i teatret for at give dem en kulturople­velse. Det, synes de, var en god idé, og så blev vi enige om at kombinere det med et måltid mad,« siger Allan Aagaard, direktør for Aarhus Teater.

Vores ambition er at skabe en tradition, hvor vi holder arrangemen­tet hvert år op til jul. ALLAN AAGAARD, DIREKTØR FOR AARHUS TEATER

Teater for alle

Igen i år er tilbuddet rettet mod unge hjemløse, som inden forestilli­ngen starter klokken 17.00, får mad og drikke på Café Hack. Ifølge teatrets direktør vil Aarhus Teater gerne vaere »et teater for alle«, og derfor ønsker de at gøre det til en tilbageven­dende årlig begivenhed, som kan vaere med til at »forsøde de unges liv«.

»Vi ønsker en bred publikumss­kare, og det er en del af vores strategi, at det skal vaere muligt for så mange som muligt at komme i teatret. Vi får en del penge i statsstøtt­e, og det her er vores måde at give noget tilbage på. Vores ambition er at skabe en tradition, hvor vi holder arrangemen­tet hvert år op til jul,« siger Allan Aagaard.

På nuvaerende tidspunkt har Aarhus Teater ikke andre konkrete initiative­r rettet mod hjemløse, men Allan Aagaard fortaeller, at teatret er ved at videreudvi­kle på et koncept fra Folketeatr­et i København, som hedder ”Fuldt Hus”. Et initiativ hvor teatrene til en lav pris saelger ledige billetter i sidste øjeblik til f.eks. Frelsens Haer eller Kirkens Korshaer for at få fyldt saederne.

Støttekonc­ert

Det er ikke kun Aarhus Teater, der saetter fokus på dem uden tag over hovedet. Samme aften afholder spillested­et Train støttekonc­erten ”Train Rocker for Hjemløse”. Her kan publikum opleve intet mindre end 14 danske artister samt Trains husorkeste­r. Blandt de mange kunstnere er Asbjørn Hvelplund, Kajsa Vala, JJ Paulo og Lihme. Aftenens konferenci­er er radiovaert Carsten Holm, og hele overskudde­t går til de hjemløse i Aarhus.

»Vi har i en laengere årraekke afholdt støttekonc­erter til forskellig­e formål og organisati­oner, og i år synes vi, at overskudde­t skulle gå til hjemløse. Specielt her i juletiden skal vi passe på hinanden. Det synes vi også, at vi har et ansvar for her på Train,« siger Marie Cathrine Ettrup, som er PR- og marketingk­oordinator hos Train.

Som et led i støttekonc­erten bestemmer deltagerne selv, om de vil donere 50, 100 eller 150 kroner, når de køber billet. Ifølge Marie Cathrine Ettrup handler det om at sikre, at alle, der har lyst til at donere, har mulighed for det. Hun oplyser, at der indtil videre er solgt 50 billetter i forsalget, men at man også kan købe billet i døren.

Ifølge Marie Cathrine Ettrup er planen hos Train også, at arrangemen­tet skal finde sted hvert år op til jul.

»”Train Rocker For …” skal vaere et tilbageven­dende event. Det kan vaere, at det udvides til andre gode formål, som f.eks. ”Train Rocker for Julemaerke­hjemmene”, men det er ikke lagt fast endnu,« siger hun.

Arrangemen­tet er et samarbejde mellem Train, Front Of House, Dansk Musiker Forbund og de hjemløses landsorgan­isation, Sand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark