Jyllands-Posten

Efterårets AGF’er er Backman med Bundu lige i haelene

AGF’s svenske anfører er med afstand efterårets bedste mand i AGF, selv om han missede 5 af 20 kampe.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Det hele begyndte ret sløjt. AGF kom skaevt ind på saesonen med kun ét point efter fire kampe. 1-1 hjemme mod Hobro blev efterfulgt af to smalle nederlag til FC Midtjyllan­d og FC København, og da Lyngby vandt 2-1 over et passivt AGF-mandskab i kamp nummer fire, begyndte de at tale om krise i AGF. Lidt som man plejer.

Men så; i saesonens femte superligak­amp var Niklas Backman parat til at spille på ny, efter at han i maj måtte holde pause på grund af en hjerneryst­else. I Haderslev stabiliser­ede svenskeren sit holds forsvar, AGF hev 0-0 med hjem fra mødet med Sønderjysk­e, og så gik det ellers fremad i en laengere periode.

Seks sejre i traek fandt AGF frem, inden holdet tilsynelad­ende skulle ned i en bølgedal på tre nederlag for så at vende staerkt retur. AGF går på ferie med fem sejre i seks forsøg, den seneste en meriterend­e af slagsen på 3-1 i Herning.

Den bedste ni gange

I hele efteråret har JP Aarhus fulgt AGF taet og efter hver kamp bedømt spillerne. Niklas Backman har deltaget i 15 af efterårets 20 kampe, og i ni af dem er han blevet kåret som sit holds bedste. Og det var ni.

»Spillerne har en stor tro og sult. Der er sået så mange gode frø i denne gruppe. Vi fik den medvind, vi skulle have i Midtjyllan­d. Allermest glad for, at vi lukkede butikken. Vores mål er, at vi er dygtige til at forsvare. Det kraevede mange kraefter i vores forsvarssp­il, og det var på et enormt højt niveau,« sagde AGF-traener David Nielsen efter sejren på 3-1 i Herning, og en stor del af den ros kunne kanalisere­s direkte ind i det centrale forsvar, hvor Niklas Backman godt assisteret af Frederik Tingager lukkede ned for et fysisk FC Midtjyllan­d-angreb.

Mustapha Bundu følger taet i haelene på Niklas Backman i bedømmelse­rne, for fem gange er han blevet valgt til bedste mand, men derudover har hurtigløbe­ren fra Sierra Leone ligget ret taet på Niklas Backman i adskillige af kampene.

»Vi ved alle, at Mustapha Bundu er interessan­t for andre klubber. Hvis han tager de rigtige skridt, kan han spille på et højt niveau. Det gør han allerede nu. Han har strålet for os i efteråret,« sagde David Nielsen.

Hvad så nu, AGF?

Holdets to største individual­ister har udelukkend­e kunnet brillere, fordi AGF som hold har evnet at stå sammen og levere et af de bedste efterår i meget lang tid. Men hvad så nu, inden de resterende seks kampe i grundspill­et?

»Begge forår under mig har vi haft en masse gode sejre, men der har altid vaeret et men, som handlede om, at vi mødte dårlige hold. Hvad kunne vi forbedre, så vi kunne spille mod de bedste? Generelt er det spillernes individuel­le kvalitet og de skridt, de har taget, der er afgørende. Mustapha Bundu er en anden spiller, end han var for et år siden, det samme gaelder Bror Blume, sådan kan jeg gennemgå hele holdet. De er på et højere niveau nu. Det er nøglen,« sagde David Nielsen.

Med sejren mod FC Midtjyllan­d er AGF uhyre taet på at nå målsaetnin­gen om at spille med om mesterskab­et.

»Vi skal lave fire-fem point for at vaere sikre på top seks. Og kan vi ikke det, skal vi ikke vaere med. Derfor var det afgørende point, vi fik mod FC Midtjyllan­d,« sagde AGFtraener­en.

Fokus på foråret

I vinterpaus­en handler det også om for AGF at sikre sig, at David Nielsen fortsat er cheftraene­r, når en ny saeson går i gang i juli. David Nielsen ville ikke sige andet, end at han og klubben skal tale sammen inden laenge.

For ham og traenersta­ben drejer det sig om at fokusere på forårets kampe, den første er såmaend vanskelig nok, nemlig skraekmods­tanderen Randers FC på hjemmebane midt i februar.

»Vi har øvet os i at vinde i det der halvkedeli­ge playoffspi­l de seneste saesoner. Vi er stadigvaek et hold, der har det vanskeligt mod at møde et kollektivt forsvarsho­ld. Den nød skal vi have knaekket hurtigt, for der kommer vigtige kampe,« kom det fra David Nielsen.

Vi skal lave fire-fem point for at vaere sikre på top seks. Og kan vi ikke det, skal vi ikke vaere med. DAVID NIELSEN, AGF-TRAENER

 ??  ?? Ifølge AGF’s traener David Nielsen har Mustapha Bundu strålet i efteråret, og traeneren erkender, at Bundu er interessan­t for andre klubber.
Foto: Lars Poulsen
Ifølge AGF’s traener David Nielsen har Mustapha Bundu strålet i efteråret, og traeneren erkender, at Bundu er interessan­t for andre klubber. Foto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark