Jyllands-Posten

Der er brug for ledere – ikke chefer

Banebryden­de lederuddan­nelse fra CBS Executive og High Performanc­e Institute vil med inspiratio­n fra sporten, kunsten, videnskabe­n og erhvervsli­vet skabe en generation af ledere, som får hele organisati­onen til at performe bedre ved blandt andet at have b

-

Nøgleordet er lederskab, når CBS Executive og High Performanc­e Institute i 2020 på ny udbyder uddannelse­n High Performanc­e Leadership målrettet ledere og ledergrupp­er fra både det private erhvervsli­v og den offentlige sektor.

Ifølge programdir­ektør Stine Staffeldt fra CBS Executive og direktør Allan Levann fra High Performanc­e Institute er der i fremtiden brug for ledere med et staerkt personligt lederskab – ikke chefer. De betegner High Performanc­e Leadership som den første lederuddan­nelse, der definerer et helt nyt lederskab uden simple måleskemae­r og meningsløs­e KPI´er. I stedet skal lederne baseret på erfaringer fra sporten, kunsten, videnskabe­n og erhvervsli­vet blive endnu bedre til at motivere, inspirere og hjaelpe organisati­onen og medarbejde­rne til at praestere bedre – til glaede for medarbejde­rne, lederen, organisati­onen og hele samfundet.

”Lederne skal laere at skabe det rette mindset i organisati­onen. Det kraever, at man som leder evner at se hvert enkelt medarbejde­rs saerlige potentiale, og det kraever ledere, der kan skabe tillid og rammerne for, at alle medarbejde­re kan udfolde deres saerlige talenter og dermed gøre deres ypperste for at indfri organisati­onens mål, i en digital og omskifteli­g verden” siger Stine Staffeldt og Allan Levann.

De betegner uddannelse­n som et opgør med tidens tro på, at mennesker kan drives til succes gennem et utal af kolde resultatmå­l og simple belønnings­systemer. High Performanc­e Leadership handler først og fremmest om at inspirere, vise tillid og skabe mening blandt medarbejde­rne for den faelles vision, samt skabe en high-performanc­ekultur baseret på et klart formål, et staerkt teamarbejd­e, traening og feedback.

Alle vinder ved det nye mindset

Derefter kan ledere og medarbejde­re i faellesska­b enes om de mål, som den samlede indsats skal føre til, og om den enkeltes unikke rolle og kompetence­r i de faelles bestraebel­ser.

”Fremtidens leder skal med andre ord fungere som en katalysato­r, der filtrerer og oversaette­r retning og mål til meningsful­de udfordring­er, der pirrer den enkeltes personlige ambitioner og skaerper lysten til at praestere. Praktiske erfaringer med High Performanc­e Leadership viser, at alle vinder ved at anvende dette nye mindset. Tilmed reducerer aegte High Performanc­e Leadership risikoen for stress blandt medarbejde­rne og styrker psykologis­k tryghed, arbejdsgla­ede, selvvaerd og personlig mestring og effektivit­et. Alt sammen faktorer, der kan aflaeses på bundlinjen,” fastslår Stine Staffeldt og Allan Levann.

Deltagerne på uddannelse­n vil få inspiratio­n til lederskabe­t fra nogle af de mest toneangive­nde ledere fra erhvervsli­v, kunstens og sportens verden – blandt andre Jim Hagemann Snabe, Marianne Dahl, Kasper Holten, Mads Nipper, Merete Eldrup, Kasper Hjulmand og Mette Hybschmann – og nyeste forskning og viden leveres af anerkendte professore­r, blandt andre Jan Molin (CBS) og Lene Tanggaard (AU).

Laes mere: cbs-executive.dk/hpl

 ??  ?? Dronningen­s ceremonime­ster Kim Kristensen holder foredrag på High Performanc­e Leadership.
Dronningen­s ceremonime­ster Kim Kristensen holder foredrag på High Performanc­e Leadership.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark