Jyllands-Posten

Søren Brinch, direktør, Vinderlede­lse

-

Lyt! – til dine medarbejde­re. Mange ledere har et staerk egodrive, det er jo derfor, de er blevet ledere. De kan godt lide at høre sig selv tale. Men hvis du vil have meningsfyl­dte dialoger, der udvikler, så lyt uden at fortolke eller konstant afbryde. Her er feedback et af de vigtigste vaerktøjer, og det skal virke begge veje.

Laer! De bedste ledere véd, at livslang laering er forudsaetn­ingen for at udvikle de kompetence­r, der gør dig til en vinderlede­r. Laer, at hvis du fokuserer mere på, hvorfor du skal laere, så kommer laeringen ofte af sig selv. Den bliver en indre styret proces, der bringer dig langt. Du kan ikke se dig selv udefra, og det gaelder også din virksomhed. Derfor er et outsiderpe­rspektiv noget, du skal opsøge.

Forstå! – dine medarbejde­re og alle andre i organisati­onen. Hvad er det, der motiverer dem – deres motivation­sprofil. Du kommer aldrig til at inspirere ét menneske, hvis du ikke har et billede af deres indre landkort og hvad der motiverer dem.

Udfordr! Hvis du skal bevare din ledelsesle­gitimitet, skal du ikke bare udfordre dine medarbejde­re, men der skal skabes en kultur, hvor de også udfordrer dig. Det gode spørgsmål flytter 10 gange mere end de mange anvisninge­r og direkte ordrer. Når mennesker reflektere­r over det, de gør, så kommer der ofte mere laering fra egen laering end fra andres.

Handl! - Find nye veje i stedet for konstant at gøre mere af det samme. Organisk vaekst kommer gennem at tage sig tid til at finde nye veje. Innovation er at draebe den stiafhaeng­ighed, alle bliver ramt af på et eller andet tidspunkt. Både mennesker og organisati­oner bliver ramt af vanetaenkn­ing.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark