Jyllands-Posten

Flere kommuner bruger skattekron­er på julegaver

- HANNE FALL NIELSEN hanne.fall.nielsen@jp.dk

Selv om mange kommuner er traengt økonomisk, er der stadig råd til julegaver til medarbejde­rne. Ovenikøbet i stigende grad.

Mere end to tredjedele af kommunerne – 69 pct. – bruger skattekron­er på en erkendtlig­hed til de ansatte, viser en rundspørge til landets kommunale HR- og personalec­hefer, som nyhedsmaga­sinet Danske Kommuner, der udgives af kommunefor­eningen KL, har foretaget.

For fem år siden spurgte nyhedsmaga­sinet om praecis det samme, og i 2014 gav 61 pct. af kommunerne gode gaver ved juletid.

Hørsholms borgmester,

Mogens Slotved (K), holder fast ved gaverne, selv om udgiften hvert år er med i det sparekatal­og, som administra­tionen praesenter­er for politikern­e.

»Vi har diskuteret det hvert år, men vi ønsker ikke at pille ved julegavern­e,« siger han til Danske Kommuner.

I Greve Kommune syd for København er det gået den modsatte vej, og julemanden er forment adgang til rådhuset. Det beklager borgmester Pernille Bechmann (K).

»Vores økonomi er presset. Det har gjort, at vi måtte vaelge, hvad vi kunne skaere fra. Der faldt valget på julegavern­e til medarbejde­rne, men jeg skal ikke laegge skjul på, at jeg personligt synes, det er virkelig, virkelig aergerligt.

Jeg synes, at medarbejde­rne fortjener en gave, fordi de knokler hver eneste dag for borgerne,« siger hun.

I Horsens Kommune er skuffelsen over den tomme gavesaek til at overse, da kommunen ifølge kommunaldi­rektør Peter Sinding Poulsen aldrig har givet gaver.

»For os ville det vaere maerkeligt at begynde på. Vi betaler heller aldrig julefrokos­ter for medarbejde­rne. Der er bare ikke den kultur i kommunen,« siger han.

Julefrokos­ter, som kommunen afholder for medarbejde­rne, er ellers endnu mere udbredte end gaverne. 73 pct. er ifølge rundspørge­n, hvor 85 kommuner har svaret, vaert ved en julefrokos­t.

 ??  ?? Julestemni­ngen breder sig i mange kommuner, som vaelger at bruge skattekron­er på gaver til medarbejde­rne. Arkivfoto
Julestemni­ngen breder sig i mange kommuner, som vaelger at bruge skattekron­er på gaver til medarbejde­rne. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark