Jyllands-Posten

Sådan håndteres anonyme påstande forskellig­t

-

Jyllands-Posten meldte forleden ud, at Postnord burde lukkes. På trods af en klar politisk holdning havde avisen integritet til ikke at viderebrin­ge anonymt påståede ulovlighed­er, da anklagerne ikke var dokumenter­ede. En tak fra kollegerne for en sådan fairness og journalist­isk integritet.

Kristian Pihl Lorentzen (V) har ikke samme format, da han kalder de samme anonyme påstande en »konkret formuleret anklage med Postnord fra en person med insidervid­en«.

Jeg tror ikke, at det er en af kollegerne, som er afsender. Jeg tror ikke på ulovlige pengestrøm­me mellem Postnords selskaber.

At en kollega muligvis har følt sig udsat for nepotisme, skal jeg ikke kunne afvise, men det er trods alt ikke ulovligt. Det er blot dumt – og et internt forhold – hvis en chef har håndteret en situation så usagligt.

Det er mere bekymrende, at den anonyme afsender tilsynelad­ende får større politisk opmaerksom­hed end et fokus på at sikre finansieri­ngen af en befordring­spligt efter 1. januar 2020.

Som medarbejde­re i en virksomhed, der varetager den samfundsbe­grundede postomdeli­ng, er vi vant til, at vort arbejde vurderes på flere måder, end andre virksomhed­er er underlagt. Vi har ikke noget at skamme os over.

Vi er dog mildt sagt lidt traette af – isaer – Venstres åbenlyse forkaerlig­hed for Postnords konkurrent­er. Postmarked­et i Danmark er allerede fuldt liberalise­ret, men ingen anden virksomhed tilbyder landsdaekk­ende omdeling af breve.

Vi er traette af, at vort arbejde vurderes ud fra underskudd­et af bl.a. de mange internetkø­b i Kina, som betaler en urimelig lav porto, og som i 2025 stadig kun betaler 70 pct. af det, som alle andre skal betale.

Om alle danskere uanset bopael fortsat skal kunne sende og modtage post til en rimelig pris, er et politisk valg. Men kaere folketing, få nu truffet det valg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark