Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

FREDAG

-

80 ÅR

Amdi Møller, advokat, Vejle. Født og opvokset i Pindstrup på Djursland kom Amdi Møller efter endt folkeskole i 1954 i laere som købmand i Lystrup. Han aftjente siden sin vaerneplig­t og tog handelseks­amen fra Købmandssk­olen i Aarhus i 1959. Han arbejdede herefter som saelger, men satte sig igen på skolebaenk­en som socialrådg­iver indtil 1967, hvor han fik job ved Åndssvagef­orsorgen i Brejning. Sideløbend­e laeste han jura på Aarhus Universite­t og blev uddannet 1975. I

1976 blev han ansat som leder af Unge Hjems Højskole i Skåde og var fra 1977 til 1985 forstander for højskolen. Efterfølge­nde arbejdede han som advokatful­dmaegtig hos Advokatfir­maet Abel og Skovgaard Larsen i Aarhus. Herefter var han advokat i Horsens indtil 2018. Han er i dag deltidsans­at i Advokatfir­maet Britt Reinwald i Vejle.

60 ÅR

Nancy Lagoni Neukirch, organist og nodeskrive­r, Virum. Allerede inden hun fik studenterh­uen på hovedet fra Niels Steensens Gymnasium i 1978, sang Nancy Lagoni Neukirch i både elitekor, spillede 1. violin og var fastansat kirkesange­r i Nathanaels­kirken. Herefter uddannede hun sig på Det Kgl. Danske Musikkonse­rvatorium med rytmisk og klassisk sang som speciale, som hun afsluttede i 1986. Det blev starten på en mangeårig karriere som profession­el nodeskrive­r på store både nationale og internatio­nale orkesterva­erker. I 2011 blev hun faerdigudd­annet organist fra Sjaellands Kirkemusik­skole. Ved siden af musikken har hun arbejdet for at fremme ligestilli­ng mellem maend og kvinder - både i musikken og i resten af tilvaerels­en.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark