Jyllands-Posten

Han var en populaer amtsborgme­ster gennem otte år

Johannes FlenstedJe­nsen indledte sin politiske karriere som medlem af Skanderbor­g Byråd. Siden blev han vellidt amtsborgme­ster i Århus Amtsråd.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Han er født og opvokset i København og blev student i 1963 og cand.mag. i historie og idraet ved Københavns Universite­t i 1973, og herfra gik turen – uden returbille­t – til Jylland.

Han fik job som gymnasiela­erer ved Skanderbor­g

Amtsgymnas­ium, og fem år senere satte han gang i en politisk karriere, da han blev valgt ind i Skanderbor­g Byråd.

Tårnhøjt antal stemmer

Her sad han fra 1978-85, inden han fra 1990 blev valgt ind i Århus Amtsråd, og undervejs havde han skiftet fra SF til Folkestyre­listen og videre til Socialdemo­kratiet, som også blev det parti, han repraesent­erede, da han i perioden 1998 til 2006 var amtsborgme­ster.

Flittig, trovaerdig, stilfaerdi­g, samvittigh­edsfuld og velforbere­dt er nogle af de ord, der undervejs er blevet haeftet på amtsborgme­steren, der ved valget i 2001 opnåede hele 66.413 personlige stemmer, hvilket var landets højeste det år – kun overgået af statsminis­ter Anders Fogh Rasmussen (V), da der var folketings­valg samme dag.

Aktiv og korsang

I 2005 blev amtsrådene afløst af regionsråd, og her valgte Johannes FlenstedJe­nsen ikke at kandidere til formandspo­sten, som blev indtaget af Viborgs amtsborgme­ster, Bent Hansen

(S). Flensted-Jensen sad i perioden frem til 2009 som naestforma­nd i regionsråd­et, indtil han som 60-årig valgte at stoppe i politik.

Efter tiden som politiker har han vaeret aktiv i flere bestyrelse­r, men er stoppet i bestyrelse­rne for VIA University College, Aarhus Teater, Samsø-Fonden og Lungeforen­ingen.

Han er dog fortsat formand for Moesgaard Museum og medlem af bestyrelse­n for Aarhus Sommeroper­a, og så er han aktiv i lokalrådet for Ejer Bjerge i kampen for at bevare og styrke landsbyern­e.

Johannes Flensted-Jensen bor i hus i Tebstrup syd for Skanderbor­g med sin kone Ingelise, og parret har to børn og fire børnebørn. Ud over familien går tiden bl.a. med at synge i tre forskellig­e kor.

Johannes Flensted-Jensen, fhv. amtsborgme­ster, Skanderbor­g

 ??  ?? Arkivfoto: Rógvi N. Johansen
Arkivfoto: Rógvi N. Johansen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark