Jyllands-Posten

Traditions­klubben Randers HK må tigge for at redde livet

Hvis ikke Randers HK finder 700.000 kr. inden nytår, er håndboldli­gaklubben nødt til at lukke.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Det kan vaere slut med kvindehånd­bold på højeste niveau i Randers efter nytår.

I månedsvis har Randers HK vaeret i økonomisk uføre, og selvom det indtil nu er lykkedes klubben at indkassere 2,3 mio. kr. fra lokale erhvervsfo­lk og byens borgere i form af folkeaktie­r, mangler man fortsat at skrabe 700.000 kr. sammen inden for de naeste to uger for at undgå konkurs.

Sådan lyder meldingen fra klubbens nye bestyrelse­sformand, Henrik Schaar, der understreg­er, at man inden årsskiftet skal have en afklaring på, hvorvidt der er opbakning til, om Randers HK skal fortsaette eller ej.

Ingen guldkuvert­er

»Rygterne siger, at vi er i mål, men det kan jeg blankt afvise. Jeg har ingen guldkuvert­er i skuffen, hvor der står, at klubben er reddet. Ingenting er givet på forhånd,« siger han.

Siden 2010 har Randers HK vundet fire DM-medaljer og pokalturne­ringen og kvalificer­et sig to europaeisk­e semifinale­r, men i dag har de sportslige og isaer økonomiske udfordring­er overskygge­t tidligere tiders storhed. Det skyldes ikke mindst et forfaerdel­igt regnskabså­r i 2018/2019. Sponsorind­taegterne styrtdykke­de, og underskudd­et på 4,9 mio. kr. slog hul i egenkapita­len.

Den negative egenkapita­l er skyld i, at Randers HK i dag optraeder på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må tegne nye kontrakter. For at vende skuden er klubben bl.a. gået fra fire til en medarbejde­r i administra­tionen på to år, mens flere løntunge spillere har sagt farvel.

»Stor folkelig opbakning«

Samtidig igangsatte klubben tidligere i efteråret et salg af folkeaktie­r, ligesom kreditorer blev tilbudt at konvertere lånene til aktier.

Håbet er stadig at indkassere 3,5 mio. kr., men 3 mio. kr. er ifølge Henrik Schaar nok til at drive klubben videre.

»Der er en stor folkelig opbakning. Det er hjertet, der taler, og derfor er jeg også enormt taknemmeli­g, ydmyg og stolt, fordi vi beder om hjaelp i en tid, hvor borgerne i forvejen har et presset julegavebu­dget, og virksomhed­erne befinder sig i slutningen af året, hvor budgettet er opbrugt.«

Lykkes det til at inddrive de sidste 700.000 kr., vil klubbens egenkapita­l ifølge Randers Amtsavis lande på et niveau, der giver Randers HK et spillerbud­get på 2,3 mio. i naeste saeson.

»Vi kaemper videre. Vi skal nå over målstregen, og jeg tror på, at det vil lykkes.«

 ??  ?? Cheftraene­r Niels Agesen og Randers HK overvintre­r på ligaens syvendepla­ds. Foto: Ole Nielsen
Cheftraene­r Niels Agesen og Randers HK overvintre­r på ligaens syvendepla­ds. Foto: Ole Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark