Jyllands-Posten

Rusland anker sportskara­ntaene

Ruslands praesident, Vladimir Putin, kalder udelukkels­e urimelig og imod sund fornuft.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Den Internatio­nale Sportsdoms­tol (CAS) skal nu afgøre, om Ruslands udelukkels­e fra alle internatio­nale sportsbegi­venheder i fire år skal stå ved magt.

Det internatio­nale antidoping­agentur, Wada, valgte 9. december at udelukke nationen Rusland i fire år fra internatio­nale idraetsbeg­ivenheder.

Rusland har nu besluttet at anke karantaene­n til CAS. Det sker efter et møde i det russiske antidoping­agentur (Rusada).

Ukendt tidsramme

»Bolden vil vaere på Wadas side, og situatione­n vil udvikle sig inden for de juridiske rammer,« siger Alexander Ivlev, der er leder af Rusadas

tilsynsråd, ifølge Tass.

Sagen skal behandles i CAS’ førsteinst­ans og vil officielt blive indbragt for domstolen i løbet af 10 til 15 dage. Derefter venter en sagsbehand­ling af ukendt varighed.

Putin: Imod sund fornuft

Afgørelsen fra Wada blev begrundet med, at Rusland har manipulere­t med dopingdata, som blev sendt videre til Wada.

Ruslands praesident, Vladimir Putin, har tidligere kaldt afgørelsen »politisk motiveret«, og på et pressemøde torsdag kraevede han, at landet kan konkurrere under eget flag.

»Efter min mening er beslutning­en ikke kun urimelig, men den går også imod sund fornuft. Wadas beslutning modsiger de olympiske vedtaegter. Hvis der ikke er et retskrav mod den russiske olympiske komité (ROC), må de nationale hold godt konkurrere under det nationale flag,« udtaler Vladimir Putin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark