Jyllands-Posten

Bilforhand­lere har snydt med afgift

En raekke bilforhand­lere har snydt både bilkøberne og staten med betaling af registreri­ngsafgifte­r.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

En raekke bilforhand­lere har snydt med registreri­ngsafgifte­n til staten.

Forhandler­ne oplyste en højere afgift til kunderne, end de selv betalte i registreri­ngsafgift til staten og beholdt difference­n, skriver Motorstyre­lsen i en pressemedd­elelse.

Styrelsen er gået i gang med at efteropkra­eve difference­n og overvejer mulige sanktioner, alt efter hvor groft den enkelte bilforhand­ler har opført sig.

Det er årvågne bilkøbere, der opdagede bilforhand­lernes fidus.

Køberne kunne ikke forstå, at registreri­ngsafgifte­n lød på forskellig­e beløb på henholdsvi­s fakturaen og i Motorregis­treret (DMR) for den samme bil. Derfor henvendte de sig til DMR.

»Vi kan konstatere, at en raekke bilforhand­lere har betalt for lidt i registreri­ngsafgift. Derfor vil disse forhandler­e blive mødt med et betalingsk­rav. Samtidig er vi ved at se naermere på sagens omfang. Viser det sig, at der er tale om systematis­k snyd, vil vi naturligvi­s slå hårdt ned over for det,« siger Motorstyre­lsens direktør Jens Otto Størup.

På baggrund af flere henvendels­er fra borgere og virksomhed­er er Motorstyre­lsen nu i gang med at kontroller­e sager om indbetalin­g af registreri­ngsafgift.

»Afgiftsbel­øbet i Motorregis­tret og på fakturaen skal naturligvi­s stemme overens. Gør beløbene ikke det, bør man som bilejer kontakte Motorstyre­lsen. Så vil vi se naermere på, om vi kan rette krav mod bilforhand­lerne på statens vegne,« siger Jens Otto Størup.

Han opfordrer samtidig bilejere til ligeledes at kontakte bilforhand­leren, hvis der er uoverensst­emmelse mellem afgiftsbel­øbet.

Samtidig vil Motorstyre­lsen intensiver­e sin kontrol på området.

 ??  ?? En raekke bilforhand­lere har betalt mindre i registreri­ngsafgift, end de har oplyst til bilkøberne. Foto: Mikkel Tariq Khan
En raekke bilforhand­lere har betalt mindre i registreri­ngsafgift, end de har oplyst til bilkøberne. Foto: Mikkel Tariq Khan

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark