Jyllands-Posten

Nordea køber selskab i milliardha­ndel

Storbanken Nordea betaler 4,3 mia. kr. for SG Finans. Planen er at laegge SG Finans sammen med Nordea Finance.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Et af Skandinavi­ens største selskaber inden for finansieri­ng og leasing af bl.a. udstyr og maskiner til erhvervsli­vet skifter ejer.

Storbanken Nordea har købt SG Finans, der hidtil har vaeret ejet af franske Société Générale. Det oplyser Nordea i en meddelelse til fondsbørse­n.

Købsprisen er 4,3 mia. kr., og planen er at laegge SG Finans sammen med Nordeas tvaernordi­ske finansieri­ngsselskab, Nordea Finance.

»Vi er glade for at kunne offentligg­øre transaktio­nen. SG Finans driver en succesrig virksomhed med meget tilfredse kunder på tre af vores fire hjemmemark­eder. Med købet kan vi endnu bedre rådgive og hjaelpe små og mellemstor­e virksomhed­er med deres finansiell­e behov,« siger Frank Vang-Jensen, Nordeas koncernche­f.

Påvirker positivt

Handlen ventes at påvirke de samlede årlige indtaegter i Nordea positivt med 1 mia. kr. Samtidig vil handlen resultere i en mindre stigning i Nordea-koncernens indtjening pr. aktie og egenkapita­lforrentni­ng, lyder det.

SG Finans har et bredt sammensat kundeunder­lag på omkring 50.000 virksomhed­er i Norge, Sverige og Danmark, som via opkøbet får adgang til Nordeas fulde produktudb­ud.

SG Finans beskaeftig­er i alt 360 medarbejde­re.

Nordeas køb af SG Finans er betinget af myndighede­rnes godkendels­e og forventes gennemført i løbet af 2. halvår 2020, oplyser banken.

I forbindels­e med transaktio­nen har Nordea Finance og Société Générale Equipment Finance indgået en kommerciel partnerska­bsaftale, der gør det muligt at tilbyde internatio­nale leverandør­er en lang raekke løsninger og services inden for finansieri­ng af udstyr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark