Jyllands-Posten

Investorer har indgået aftale i udbytte-tvist

De to stiftere af den uroplagede venturefon­d Nordic Eye har indgået en aftale omkring forkert udbetalt udbytte.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Stifterne af venturefon­den Nordic Eye, Lars Tvede og Peter Warnøe, har indgået en aftale i en tvist mellem de to.

Lars Tvede har nemlig fået lovning på 630.000 kr. af Peter Warnøes fremtidige indtaegter fra deres faelles selskab, Nordic Eye Invest ApS.

Det er fra dette selskab, de to og andre partnere investerer i fonden Nordic Eye, der har rejst 375 mio. kr. fra mere end 100 danske investorer.

Tvisten mellem Lars Tvede og Peter Warnøe handler om, at Warnøe har udbetalt et udbytte til sig selv frem for til Lars Tvede.

»Der har vaeret udbetalt udbytte til Peter, som skulle have gået til mig. Jeg har ikke fået pengene tilbage endnu, men vi har underskrev­et en aftale om, at vi kunne udligne det på denne måde,« siger Lars Tvede.

Han forklarer, at der i Nordic Eye Invest tidligere er udbetalt ét udbytte til ham og tre til Peter Warnøe. Det skulle i stedet have vaeret to til hver. Derfor har Lars Tvede bedt om at få pengene tilbagebet­alt.

Jyllands-Posten har forsøgt at få en kommentar fra Peter Warnøe, men det er endnu ikke lykkedes. I november fortalte han dog Børsen, at han ikke kunne genkende Lars Tvedes udlaegning.

»Hvis Lars mener, at han mangler noget, er han velkommen til at rette henvendels­e til undertegne­de, når min orlov er slut, eller tage fat i Nordic Eyes bogholder. Så er jeg sikker på, at vi kan få styr på det,« skrev Peter Warnøe til Børsen.

Lars Tvede mener dog ikke, at denne udtalelse fra Peter Warnøe giver mening. Ifølge Tvede blev aftalen mellem dem nemlig indgået allerede i oktober, lang tid før Warnøes udtalelse.

Løftede pegefingre

Lars Tvede oplyser, at der snart bliver frigivet flere penge fra Nordic Eyes salg af portefølje­selskabet Weblife, og at han i den forbindels­e vil tage de 630.000 kr., der er indgået aftale omkring.

I september kunne Jyllands-Posten fortaelle, at Lars

Tvede og Peter Warnøe havde fået udbetalt millioner i strid med selskabslo­ven. Gennem Nordic Eye Invest havde de fået det, der betegnes som et ulovligt aktionaerl­ån på knap 2,8 mio. euro, svarende til 20,8 mio. kr.

Det kostede en løftet pegefinger og anmaerknin­g fra revisoren i det seneste regnskab for 2018.

Revisoren uddybede dog, at det ulovlige lån skyldtes en administra­tiv fejl, da der ikke var afviklet generalfor­samling inden udbetaling af udbytte.

Lars Tvede påstår, at han han ikke havde kendskab til det ulovlige lån i Nordic Eye Invest, der dengang havde Peter Warnøe som både direktør og bestyrelse­sformand. Siden er han udtrådt af bestyrelse­n.

Tilbage i september kom det frem, at Peter Warnøe i årevis har brudt loven ved at traekke penge ud af sit private holdingsel­skab Oyster Invest ApS som ulovlige aktionaerl­ån. Mindst 20 mio. kr. har han ulovligt hevet ud af sine selskaber.

Peter Warnøe har flere gange fået påtaler fra sin revisor, og Erhvervsst­yrelsen har pålagt ham tvangsbøde­r og politianme­ldt ham.

 ??  ?? Lars Tvede og Peter
Warnøe stiftede sammen venturefon­den Nordic Eye.
Siden har partnerska­bet vaeret en smule turbulent.
Foto: Nikolaj Svennevig og Jonas Olufson
Lars Tvede og Peter Warnøe stiftede sammen venturefon­den Nordic Eye. Siden har partnerska­bet vaeret en smule turbulent. Foto: Nikolaj Svennevig og Jonas Olufson

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark