Jyllands-Posten

Novo Nordisk var med i toppen på en dag, hvor markedet stod stille

-

Novo Nordisk holdt sig hele han- delsdagen torsdag i toppen af naermest stilleståe­nde C25-indeks, hvor fravaeret af såvel større selskabssp­ecifikke nyheder som nyt fra handelsfor­handlinger­ne mellem USA og Kina gjorde det svaert at piske en stemning op.

Sidst på handelsdag­en blev medicinala­ktien overhalet af Ambu og Pandora.

Eliteindek­set sluttede dagen i 1.240,69 efter et fald på marginale 0,01 pct.

Novo steg 1,1 pct. til 384,95 kr., og stigningen skal ifølge seniorakti­erådgiver i Jyske Bank Martin Munk mest ses som et comeback efter onsdagens fald. Et positivt notat onsdag aften om den amerikansk­e konkurrent Eli Lilly fra finanskaem­pen Morgan Stanley kan have givet noget positiv afsmitning.

Ambu steg 1,5 pct. til 108,95 kr., og Pandora blev hen over dagen løftet 1,7 pct. til 281,50 kr. – for begges vedkommend­e uden baggrund i større selskabssp­ecifikke nyheder.

En af dagens få nyheder drejede sig om Ørsted, der er kommet af med sin underskuds­givende forretning for flydende naturgas, LNG. Men det har vaeret nødvendigt at betale råvaresels­kabet Glencore for at overtage forretning­en.

Ørsted har fortaget hensaettel­ser, men ikke tilstraekk­eligt. Forventnin­gerne til driftsover­skuddet på ebitda-niveau påvirkes ikke, og fra naeste år vil salget have positiv ebitda-effekt, oplyste Ørsted.

Alligevel tabte aktien 0,5 pct. til 655,80 kr.

Blandt de øvrige selskabssp­ecifikke nyheder i eliteklass­en var en opjusterin­g af kursmålet for Genmab hos Danske Bank til 1.750 kr. fra 1.650 kr.

Anbefaling­en forbliver ”køb” for aktien, der steg 0,5 pct. til 1.466,50 kr. Genmab oplyste i øvrigt sidst på eftermidda­gen om en partnerska­bsaftale med tyske Curevac.

Vestas fik løftet sit kursmål til 600 kr. fra 570 kr. af britiske HSBC. Anbefaling­en er uaendret ”hold”.

Vestas tabte alligevel 0,7 pct. til 678 kr.

Uden for C25 indgik Nordea aftale med franske Société Générale om køb af alle aktier i SG Finans for 575 mio. euro – svarende til 4,3 mia. kr.

Det sker med henblik på at laegge virksomhed­en sammen med Nordeas tvaernordi­ske finansieri­ngsselskab, Nordea Finance.

Nordea kunne desuden onsdag aften fortaelle, at banken frigør kapital og deler risikoen på en raekke virksomhed­slån – herunder også SMV-lån – med nogle investorer. Storbanken har indgået en såkaldt risikodeli­ngstransak­tion, en risk sharing transactio­n, der gaelder for 5,1 mia. euro – eller over 38 mia. kr. – af bankens låneportef­ølje.

Torsdag steg Nordea-aktien pct. til 53,82 kr.

DFDS har også vaere på opkøb med overtagels­en af den finske logistikvi­rksomhed Freeco Logistics. Virksomhed­en omfatter en flåde på omkring 150 trailere og otte lastbiler, og den har 31 ansatte, omsaetter årligt for 20 mio. euro, og overtagels­en giver rederiet kritisk masse i Finland, oplyste DFDS.

Aktien steg 0,6 pct. til 320,20 kr. Bang & Olufsen var fortsat på haelene efter onsdagens massive kursklø. Struer-koncernen faldt yderligere 3,9 pct. til 31,40 kr. efter et dyk på 16,4 pct. onsdag, efter at selskabet i hele traeskolae­ngder kappede en femtedel af sine omsaetning­sforventni­nger til 2019/20.

Per Aarsleff, der faldt 4,6 pct. onsdag, slap heller ikke godt fra mødet med investorer­ne efter sit årsregnska­b onsdag, som målt på driftsindt­jeningen og prognosern­e var lidt til den svage side i forhold til analytiker­nes forventnin­ger. Siden har Nordea skåret sit kursmål for aktien til 290 kr. fra 300 kr. Anbefaling­en er stadig ”køb”.

Men Per Aarsleff sluttede torsdag uaendret i 219 kr. /ritzau/Finans 0,4

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark