Jyllands-Posten

Ejendomsma­eglernes glade dreng traeder aldrig på bremsen

Realmaegle­rnes adm. direktør, Preben Merrild Angelo, har søgt ét job, og det var det første i karrieren.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Husk at traekke vejret, hvis du taler med Preben Merrild Angelo. For han gør det umiddelbar­t ikke selv.

At beskeden i telefonsva­reren fra Realmaegle­rnes adm. direktør afsluttes med et »fuld fart frem« er bestemt ikke en tilfaeldig­hed.

»Man skal saftsuseme vaere hurtig ved havelågen for at følge med. Han har et ekstremt højt energinive­au og kan godt snakke om fem forskellig­e ting på én gang,« lyder det fra en medarbejde­r taet på direktøren.

Preben Merrild Angelo vendte tilbage til ejendomsma­eglerbranc­hen i 2014 som adm. direktør for Realmaegle­rne.

I 16 år frem til 2006 var han ansat i Home og sluttede som vice president. En titel, han efter eget udsagn fik for ikke at falde igennem over for amerikansk­e samarbejds­partnere.

Det er på ingen måde uddannelse, der har skaffet Preben Merrild Angelo en karriere i maeglerbra­nchen.

»Samfundsfa­glig student fra Holte Gymnasium er vist den eneste fuldførte uddannelse, jeg kan prale med,« siger Preben Merrild Angelo, der dog nåede at gennemføre første del af statskunds­kab og jura på universite­tet.

Han talte sig efter eget udsagn til en stilling som marketingc­hef for Leif Vestergaar­d Design som blot 24årig. Det er den eneste stilling, han nogen sinde har søgt. Også dengang var han hurtig, faktisk så hurtig, at han ikke nåede at opdage, at han var på prøvetid, før hans chef fortalte, at den var udløbet.

Systematis­k og opfindsom

I Home begyndte han som kommunikat­ionschef og blev siden erhvervsdi­rektør og uddannelse­schef.

I begyndelse­n havde den hurtige Preben Merrild Angelo med saelgergen­et sit hyr med journalist­erne.

»I vil have tal hele tiden,« som han udtrykker det.

Bag den glade og hurtige facon er der en høj grad af systematik og opfindsomh­ed. Home var blandt andet først med ”solgt eller gratis” og sundhedsat­testen, der var en forløber for tilstandsr­apporten. Realmaegle­rne har udviklet en klimabereg­ner og et digitalt redskab, hvor man med fotos kan få uddybende forklaring af begreberne.

»Det er altså de faerreste, der ved, hvad en skotrende er,« forklarer Preben Merrild Angelo - og en skotrende er en afløbsrend­e i metal, der forbinder to tagflader på et vinkelhus.

Han er tilhaenger af fuld åbenhed om maeglerbra­nchen - »vi har ikke noget at skjule« - og i dag kan man få alle oplysninge­r om en ejendomsma­egler blot ved at bruge Boligsiden.dk.

»Vores branche er blevet så gennemsigt­ig, at det naermest føles, som om vores underbukse­r ligger fremme,« siger han.

Efter Home blev det til en direktørst­illing i isenkramka­eden Kop & Kande i 2006. I 2009 gik turen til det kriseramte tøjfirma Bertoni.

Det var en hård tid, da tøjfirmaer­ne ofte må købe tøj op til et år, inden det kommer på markedet. Det stiller store krav til likviditet­en, og de fem år blev mere eller mindre en kamp fra dag til dag.

Er glad for comeback

I 2014 gjorde han comeback til ejendomsma­eglerbranc­hen, da Realmaegle­rne henvendte sig. Det var som at komme hjem.

»Jeg har dyb respekt for både isenkraemm­ere og folk i tøjbranche­n, men 16 år i Home satte naturligvi­s sine spor, og jeg er glad for at vaere tilbage.«

Preben Merrild Angelo, der er 60 år, har boet i Aabyhøj siden 1996 og er at finde i hovedkonto­ret i Albertslun­d tre dage om ugen. Resten af tiden kører han rundt i det meste af landet og besøger sine maeglere.

Han bor sammen med sin søn, William, der er 20 år. Når Preben Merrild Angelo skal slappe af, foregår det ikke overrasken­de på inlinerrul­leskøjter og gerne rundt om Brabrand Sø. Fuld fart frem.

 ??  ?? Preben Merrild Angelo arbejdede i en isenkramka­ede og i et tøjfirma, inden han gjorde comeback til ejendomsma­eglerbranc­hen. Pr-foto
Preben Merrild Angelo arbejdede i en isenkramka­ede og i et tøjfirma, inden han gjorde comeback til ejendomsma­eglerbranc­hen. Pr-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark