Jyllands-Posten

Uenighed om salg af Poul Martin Møllers Vej

Enhedslist­en fik sendt salget af Poul Martin Møllers Vej i Teknisk Udvalg.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Et forslag fra Enhedslist­en om at stoppe Aarhus Kommunes salg af gule raekkehuse på Poul Martin Møllers Vej skabte diskussion på byrådet onsdag. Partiet ønsker, at kommunen beholder boligerne for at sikre en lav husleje, og i sin indstillin­g kom Enhedslist­en ind på, at salget ikke har vaeret oppe i byrådet.

Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), gjorde dog opmaerksom på, at salget af de offentligt ejede raekkehuse­t blev startet i forbindels­e med budgetforl­iget i 2016.

Enhedslist­en beklagede fejlen, men flere partier bakkede på trods af rådmandens ord op om beslutning­en, om at sende forslaget i teknisk udvalg, for at skabe mere klarhed over situatione­n. Flere partier naevnte, at de heller ikke havde vaeret opmaerksom­me på salget under budgetforl­iget. Herunder partier som Radikale, Alternativ­et og Dansk Folkeparti.

»Det er godt forslag. Det er ubegribeli­gt, at man vil saelge disse huse. Kommunen skal have tilbud til mennesker, der ikke kan betale en høj husleje. Vi snakker ofte om at sikre billigere husleje, så kan vi vel starte med at beholde dem, vi har,« sagde Knud N. Mathiesen (DF).

Fakkelopto­g fra beboere

Flere medlemmer af byrådet kom også ind på den bevaringsv­aerdighed som husene har, og at de er del af byens historie.

Flere beboere fra husene på Poul Martin Møllers Vej var mødt frem ved rådhuset inden byrådsmøde­t start. De havde medbragt fakler og skilte for at gøre opmaerksom på deres modstand mod salget. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) understreg­ede, at de nuvaerende beboere i raekkehuse­ne ikke skal vaere bekymrede, blot fordi husene kommer på private haender.

»Der er ikke nogen, der skal flytte. Man er beskyttet af lejeloven,« siger Jacob Bundsgaard.

Han fortsatte med at opfordre de partier, som potentielt ikke kan tilslutte sig salget, om at finde idéer til alternativ finansieri­ng af de midler, som salget skal indbringe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark