Jyllands-Posten

Grønt lys til sports- og kulturcamp­us i Gellerup

Onsdag vedtog Aarhus Byråd, at der i 2021 skal stå et beboerhus, et nyt bibliotek, et bevaegelse­shus samt en verdenspla­ds faerdig i hjertet af Gelleruppa­rken.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Der er allerede revet fem boligblokk­e ned, bygget et stort kommunalt kontorbygg­eri og etableret en bypark med søer, traeer og legepladse­r.

Onsdag vedtog Aarhus Byråd det naeste store projekt for at omdanne Gelleruppa­rken til et attraktivt boligområd­e, da der blev givet grønt lys til at bruge 142,4 mio. kr. på et nyt sports- og kulturcamp­us. Det skal opføres direkte øst for Karen Blixens Boulevard.

Venstre og Socialdemo­kratiet roste planerne og understreg­ede, at foreningsl­ivet i det vestlige Aarhus skal aktiveres i forbindels­e med etablering­en.

Udendørs biograf

Der er afsat 75,6 mio. kr. til et bevaegelse­shus, hvor bl.a. Aarhus Klatreklub, Gøglerskol­en, Cirkus Tvaers og Fodboldklu­bben ACFC får hjemme. 43,3 mio. kr. til et nyt bibliotek, som skal fungere som et beboerhus, og hvor en sundhedskl­inik samt et kulturhus vil have hjemme. Samt 23,5 mio. kr. til Verdenspla­dsen, hvor der bl.a. er plads til sport, forestilli­nger, markedsdag­e og udendørs biograf.

Aarhus Kommune forventer, at sports- og kulturcamp­ussen vil tiltraekke op mod 600.000 besøgende årligt. Første spadestik bliver taget i april 2020, og anlaegspro­jekterne skal stå klar i november 2021. Området udvikles i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforen­ing, og projektet er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, der skal stå for opførelsen sammen med MASU Planning ApS, Loop Architects og COWI A/S.

Under byrådsdeba­tten rejste Lone Norlander flaget for Nordgårdsh­allen, som står over for nedrivning. Hun mente, at hallen kan bruges, hvis der investeres penge i den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark