Jyllands-Posten

Er det virkelig, hvad Aarhus vil vaere kendt for?

- MARIANNE BANNER kredsforma­nd, Landsforen­ingen Autisme, 8000 Aarhus C

Ved budgetforh­andlingern­e i Aarhus brystede politikern­e sig af, at de havde bevilliget 70 mio. kr. til socialområ­det. Det, på trods af at de vidste, at der er et underskud på området i år på 216 mio. kr.

Så de 70 mio. daekker kun en tredjedel af underskudd­et. Det er helt til grin. Tilgangen af borgere, der har behov for hjaelp, stiger år for år, så flere skal slås om stadig faerre tilbud.

Nu må vi bede om, at byrådet vågner op og erkender, at de har et ansvar for, at de svageste borgere trives og udvikler sig. Man kan ikke bare lade stå til og tro, at man kan fodre hunden med egen hale. Tro mig, vi er allerede ved at gnave bagbenene af den hund. Det er tiende år i streg, man skal spare på socialområ­det, mens tilgangen år for år stiger.

Der skal investeres i det sociale område. Mennesker med handicap på bosteder har brug for varme haender og et personale med relevante uddannelse­r. I øjeblikket er der en overdødeli­ghed blandt beboere på bosteder. Når deres foraeldre dør, så dør de også, for ingen laegger maerke til, at de får dødelige sygdomme, der kunne kureres, hvis man så borgerne og var om dem. Men det er jo på den anden side en effektiv måde at skaffe pladser på bosteder på.

Vi ignorerer beboernes behov og lader dem dø.

Kan vi vaere det bekendt?

Er det det, Aarhus skal kendes på? Byen, der bevidst underfinan­sierer det sociale område?

Kom nu ind i kampen, og styrk velfaerden. Også for dem, der har mest brug for hjaelp.

Tro mig; vi er allerede ved at gnave bagbenene af den hund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark