Jyllands-Posten

Aarhus Fremad er sendt på uventet traenerjag­t i juleferien

Juleferien er udskudt i Aarhus Fremad, efter klubbens cheftraene­r fik et tilbud fra Kolding IF, han ikke kunne sige nej til. Aarhus Fremad skal nu til at finde en afløser.

- MARTIN HAAHR LUND Martin.H.Lund@jp.dk

Med øjeblikkel­ig virkning har fodboldklu­bben Aarhus Fremad solgt sin cheftraene­r.

For lige over en måned siden opsagde 1. divisionsk­lubben samarbejde­t med sin cheftraene­r, Anders Jensen, og nu da vinterpaus­en er godt i gang, har det sat gang i en mindre kabale, idet traener Morten Mølkjaer fra 2. divisionsk­lubben Aarhus Fremad har sagt ja til det ledige traenersae­de.

»Vi er stolte over at sende ham videre til et højere niveau, og samtidig er vi glade for at få en kompensati­on. Dog synes vi, at timingen er lidt uheldig med en frivillig bestyrelse, der alle er på vej på juleferie, men omvendt er der ingen, der skal vaere uundvaerli­g i Aarhus Fremad,« udtaler Lars Kruse, direktør i Aarhus Fremad, i en pressemedd­elelse.

Med andre ord står Aarhus Fremad med sorteper og skal hurtigt finde en ny traener, der så kan bruge vinterpaus­en til at saette sit praeg på holdet, og klubben er allerede i gang med at finde en afløser til posten.

»Vi har laenge haft en plan b og c i skuffen. Vi arbejder videre med vores planer, og de første møder omkring nye traeneremn­er er allerede booket. Desuden har vi, foruden Morten, et staerkt sportsligt setup, som jeg er helt rolig med kan varetage forberedel­serne indtil vores naeste skridt. Jeg ser absolut ingen grund til panik, og det skal nok gå,« tilføjer direktøren.

Holdets naeste kamp i 2. division er den 7. marts på udebane mod Dalum.

Lige nu fører Aarhus Fremad vestpuljen i 2. division med 35 point, 4 point foran nummer to, men opgaven om oprykning kan vise sig mere end svaer. Der rykker kun ét hold op, og i østpuljen har topholdet Helsingør med 51 mål i turneringe­ns 16 første kampe og en pointhøst på 41 vist, at de meget gerne vil påtage sig opgaven i 1. division.

Uaendrede ambitioner

Morten Mølkjaer nåede at få 2,5 år i spidsen for Aarhus Fremad, efter han afløste Claus Christians­en, og kan nu traede endnu et skridt op i traenerkar­rieren. Inden han kom til Aarhus Fremad, var han traener for U17-ligaholdet i AGF, som han førte til danmarksme­sterskabet. »At Morten stopper i Aarhus Fremad, aendrer ikke på vores ambitioner, og vi går derfor efter at finde en traener på minimum samme niveau, så vi følger vores strategi med fokus på talent og udvikling. Vi har vaeret glade for Morten og har vaeret glade for at bidrage til hans udvikling, og at vi kan sende ham videre i systemet,« udtaler bestyrelse­sformanden i Aarhus Fremad, Mikkel Sønderup.

Kolding valgte i starten af november at fritstille cheftraene­r Anders Jensen. Efter en rigtig positiv start på turneringe­n i 1. division var den spillemaes­sige udvikling og kurve gået ned, og ledelsen syntes ikke laengere, at det var en holdbar situation.

Dengang udtalte Kolding IF, at de nu gik på udkig efter en traener, der i højere grad ville kunne udvikle holdet, spillestil­en og den enkelte spiller. Og saerligt evnen til bedre at tage hånd om nytilkomne spillere og talenterne var et ønske. Den opgave, som minder meget om klubprofil­en i Aarhus Fremad, får Morten Mølkjaer nu chancen for at påtage sig.

Mølkjaer skal løfte Kolding

»Jeg har en rigtig god følelse og er beaeret over, at Kolding har taget kontakt til mig. Jeg føler mig klar og rustet til opgaven og glaeder mig usandsynli­gt meget til at komme i gang,« lyder det fra den 34årige Morten Mølkjaer, da han torsdag blev praesenter­et på graesset i Kolding.

Han angiver sine kompetence­r til bl.a. at vaere taktisk staerk og god til at omgås mennesker generelt. Og i Kolding mener de da også, at de i Morten Mølkjaer har fundet den rette mand.

»Profilen passer perfekt i det, som klubben gerne vil stå for. Han er engageret, hårdtarbej­dende og en rigtig dygtig traener, som skal vaere med til at løfte Kolding IF til naeste niveau. Det er et stort scoop for os, og vi er stolte af at kunne tiltraekke en sådan kapacitet,« udtaler Koldings sportschef, Niki Zimling.

Nu er det så op til Aarhus Fremad at finde en afløser for Morten Mølkjaer, men det er nok ikke kun klubbens bestyrelse, der skal arbejde over i julen. Aarhus Fremads fanklub Hjørneband­en har bl.a. en slagsang med titlen ”Morten Mølkjaer Bindestreg Guttermand”, som enten skal laves om eller have en afløser.

At Morten stopper i Aarhus Fremad, aendrer ikke på vores ambitioner, og vi går derfor efter at finde en traener på minimum samme niveau. MIKKEL SØNDERUP, BESTYRELSE­SFORMAND I AARHUS FREMAD

 ??  ?? Morten Mølkjaer (t.v.) har stået i spidsen som cheftraene­r for 2. divisionsh­oldet Aarhus Fremad i to et halvt år, men tager i det nye år et skridt op, når han skal vaere traener i Kolding IF i 1. division. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Morten Mølkjaer (t.v.) har stået i spidsen som cheftraene­r for 2. divisionsh­oldet Aarhus Fremad i to et halvt år, men tager i det nye år et skridt op, når han skal vaere traener i Kolding IF i 1. division. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark