Jyllands-Posten

Århus Håndbolds drøm om Final 4 brast

TTH Holstebros håndboldhe­rrer tog revanche fra sidste års nederlag til Århus Håndbold og er klar til forårets finale.

-

TTH Holstebro fik revanche mod Århus Håndbold, da TTH onsdag sikrede sig billetten til Final 4 i Santander Cup.

Det skete i Aarhus i Ceres Arena, hvor TTH vandt 34-31 efter en kamp, hvor TTH lagde bedst ud, men aarhusiane­rne kom tilbage og formåede at skabe spaending, inden TTH i slutfasen sikrede sejren.

Dermed er TTH klar til finalespil­let til foråret, og det samme er Bjerringbr­oSilkeborg (BSH).

I fjor var det Århus, der med en sejr på fire mål i Holstebro mod TTH snuppede billetten til Final 4.

I Aarhus onsdag kom TTH dog bedst i gang, og gaesterne øgede til en 8-4-føring efter et kvarter, men aarhusiane­rne kaempede sig tilbage i første halvleg og udlignede til 11-11 otte minutter før pausen.

Nikolaj Laesø sørgede så med sin scoring for Århus for 15-15 i pausen med første halvlegs sidste mål.

Spaending til slut

Århus Håndbold tog handsken op igen efter pausen og indledte anden halvleg med at bringe sig foran 19-17, men TTH svarede igen med tre scoringer i traek, og det lignede hele tiden en aften, hvor det ville tippe til TTH’s fordel.

Det fortsatte dog lige til 21-21, men efter et kvarter lå Final 4 i haenderne på gaesterne, der var foran 24-22.

Med ti minutter igen brød Allan Damgaard igennem og øgede til 27-25, men Torben

Petersen sørgede for spaending med seks minutter igen med sit mål for Århus til 28-28.

Igen gav TTH sig selv en matchbold med en føring på to mål med fire minutter igen, og gaesterne sørgede altså for, at der ikke blev skabt tvivl i Ceres Arena i kampens sidste minutter.