Jyllands-Posten

92 år er ingen hindring

Kristian Østergaard har købt Jaguars elbil

-

Selv om man er 92 år, kan man da sagtens saette sig bag rattet i en af markedets mest avancerede elbiler. Sådan taenker Kristian Østergaard fra Risskov ved Aarhus, der kun ser det som en udfordring at saette sig ind i den nye teknik og undersøge muligheder­ne for forskellig­e apps til infotainme­ntsystemet.

Han er en af små 100 danskere, der kører Jaguar I-Pace, men der er måske alligevel en forklaring på den lidt usaedvanli­ge historie.

Kristian Østergaard er nemlig manden, der sammen med hustruen, Grete, helt tilbage i 1954 grundlagde den landsdaekk­ende biludlejni­ngsvirksom­hed Østergaard Biler. En koncern, der nu er en del af Europcar, men som voksede sig stor og staerk op gennem 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne. Han er således opvokset med biler i blodet.

Det begyndte egentlig med, at han tilbage i 1953 lejede en folkevogn og kørte til Tyskland. Det gav ham idéen til at købe en selv og så leje den ud. Efter at have sparet op til udbetaling­en købte han en folkevogn og satte en annonce i avisen, hvor den blev lejet ud, når han ikke lige selv havde brug for bilen, og så gik det faktisk slag i slag. Østergaard Biler rådede over 2.000 udlejnings­biler, inden selskabet blev solgt i begyndelse­n af 1990’erne.

Kristian Østergaard har også en syvpersone­rs Lancia Voyager, som isaer bliver brugt til skiferien sydpå, mens hans Saab 9-3 cabriolet isaer bliver brugt til et aktivt liv om sommeren.

 ??  ?? Kristian Østergaard fra Risskov, tidligere ejer af Østergaard Biler i Danmark, har nu i en alder af 92 år købt sig en Jaguar I-Pace. Foto: Lars Aarø
Kristian Østergaard fra Risskov, tidligere ejer af Østergaard Biler i Danmark, har nu i en alder af 92 år købt sig en Jaguar I-Pace. Foto: Lars Aarø

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark