Jyllands-Posten

Faengselsc­hef mistaenkt for »uregelmaes­sigheder«

- HENRIK PHILIP HARE Henrik.P.Hare@jp.dk

en pressemedd­elelse udsendt sent fredag eftermidda­g skriver Kriminalfo­rsorgen, at den har fritaget institutio­nschefen for Storstrøm Faengsel for tjeneste.

Der er skredet til handling, efter man siden 2018 har undersøgt mulige personlige relationer mellem konkrete ansatte og en leverandør til Kriminalfo­rsorgen.

»Baggrunden for undersøgel­sen var, at Kriminalfo­rsorgen i efteråret 2018 annullered­e et større offentligt udbud på det sikringste­kniske område, idet der indkom udbudsretl­ige indsigelse­r fra en potentiel byder, som i processen tillige anførte, at der burde ivaerksaet­tes en undersøgel­se af Kriminalfo­rsorgens hidtidige indkøbspra­ksis samt af mulige personlige relationer mellem medarbejde­re i Kriminalfo­rsorgen og en hidtidig konkret leverandør af sikringssy­stemer og -installati­oner,« skriver Kriminalfo­rsorgen.

Nej til interview

Kriminalfo­rsorgen ønsker ikke at kommentere på den konkrete sag, udover hvad der fremgår af pressemedd­elelsen.

Det bliver også umiddelbar­t afvist at lade en repraesent­ant for forsorgens ledelse stille op til interview.

Fritagelse­n af faengselsI chefen er sket, selv om man endnu venter på en ekstern revisionsu­ndersøgels­e, som revisionsf­irmaet BDO er i gang med at gennemføre.

Forsorgen har besluttet sig for at skride til handling før undersøgel­sens afslutning, fordi »de foreløbige resultater har rejst tvivl om mulige uregelmaes­sigheder«.

For nuvaerende fortsaette­r den eksterne revisionsu­ndersøgels­e, mens Kriminalfo­rsorgen selv samt politiet også sideløbend­e undersøger sagen.

I pressemedd­elelsen om sagen skriver Kriminalfo­rsorgen, at man er gået i gang med at »profession­alisere og ensrette sin indkøbsorg­anisation«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark