Jyllands-Posten

Joy Mogensen vender tilbage til nytår

-

Kultur: Joy Mogensen (S) vender tilbage som kulturog kirkeminis­ter fra 1. januar efter orlov, oplyser Statsminis­teriet.

Hun har vaeret på orlov, siden hun i oktober fødte en datter, som var død ved fødslen.

»Det er svaert at finde ud af, hvornår det rigtige tidspunkt for at komme tilbage på arbejde er, og det er meget individuel­t, hvornår man er klar. Men for mig er det rigtigt at komme tilbage nu,« skriver hun på Facebook.

»Det er lige så stille begyndt at krible i mig for at komme i gang igen. Og de sidste uger er jeg begyndt at forberede mig på den vigtige opgave, det er at skabe et mere aktivt og deltagende Danmark.«

»For det er jo det, isaer kulturlive­t og kirken skal kunne; inspirere og motivere os til at vaere den bedste version af os selv,« skriver Joy Mogensen.

I begyndelse­n af november var hun i tvivl om, hvornår hun ville komme tilbage.

»Til min datters bisaettels­e sagde en klog kone, at sorg ikke er noget, man skal overstå, ikke er noget, man skal ud på den anden side af. Det vil altid vaere der.«

»Men den bliver ikke ved at fylde det hele. Når sorgen ikke fylder for meget, kommer jeg på arbejde igen,« skrev Joy Mogensen dengang på Facebook.

Mens Joy Mogensen har vaeret på orlov, har udviklings­minister Rasmus Prehn (S) vaeret fungerende kulturmini­ster, mens transportm­inister Benny Engelbrech­t (S) har vaeret fungerende kirkeminis­ter.

Dem sender hun en tak for indsatsen og tilføjer:

»Af respekt for de to ministre, der varetager mine opgaver, kommer jeg ikke til at udtale mig til medierne om politik, før jeg begynder på arbejde igen efter nytår.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark