Jyllands-Posten

NEKROLOGER

-

Flemming Isidor, 67 år. Flemming Isidor blev uddannet cand.odont. fra Tandlaegeh­øjskolen i Aarhus i 1976, ph.d. i 1981 og dr.odont. i 1988. Han blev ansat på Tandlaegeh­øjskolen i Aarhus i 1977, og her fortsatte han sin karriere frem til sin død. Først som stipendiat og adjunktvik­ar i parodontol­ogi (1977-1984), derefter som adjunkt og lektor i protetik (1984-2001) og endelig som professor i protetik (2001-2019).

Han var institutle­der ved Odontologi­sk Institut på Aarhus Universite­t fra 19992004 og viceinstit­utleder i en årraekke. Flemming Isidor var internatio­nalt anerkendt for sin forskning, var forfatter til en lang raekke videnskabe­lige publikatio­ner og delte glaedeligt ud af sin viden. Han var vellidt og respektere­t blandt kollegaer og studerende. Fra 2007 til 2014 varetog han hvervet som praesident for Scandinavi­an Society for Prosthetic Dentistry (SSPD) og blev i 2016 udnaevnt til aeresmedle­m af Tandlaegef­oreningen.

Flemming Isidor var konsulent for Styrelsen for Patientsik­kerhed, Sundhedsst­yrelsen og Arbejdsska­destyrelse­n.

Han arbejdede sideløbend­e som praktisere­nde tandlaege for at bevare kontakten til den kliniske praksis. Flemming Isidor efterlader sig hustru, tre voksne børn og tre børnebørn.

Begravelse­n finder sted lørdag d. 21. december 2019 kl. 13 fra Brabrand Kirke i Aarhus.

Geert Magnus Grønnegaar­d, 84 år. Som barn studerede Geert Magnus Grønnegaar­d på Herlufshol­ms kostskole, hvorpå han blev flyverløjt­nant i Vaerløse og derpå civilingen­iør fra Polyteknis­k Laereansta­lt og herefter reserveoff­icer.

Men officeren skiftede spor. I 1960 blev han i stedet militaerna­egter og engagerede sig som aktivist i foreningen “Aldrig Mere Krig”, hvor han langt senere i 1997 blev formand.

Geert Magnus Grønnegaar­d gik med i påskemarch­erne mod atomvåben og kampen mod Vietnamkri­gen, etablerede et register over dansk våbenhande­l og skrev laeserbrev­e og henvendels­er til Folketinge­t i en lind strøm.

Han gjorde sig saerligt bemaerket ved en raekke optrin, hvor han blandt andet agerede garderobev­agt i Københavns Domkirkes våbenhus og inddrog sabler fra de kongelige gaester, blev bortvist fra et dyrskue, hvor forsvaret var talstaerkt udstillet.

Geert Magnus Grønnegaar­d blev i 1964 opstillet for Fredspolit­isk Folkeparti, men blev ikke valgt til Folketinge­t.

Ved siden af et naesten fuldtidsar­bejde som aktivist spillede han ihaerdigt bridge på højt niveau, var ansat i en raekke ingeniørfi­rmaer og bl.a. udsendt i udviklings­projekter for at bygge skoler i Tanzania og kyllingefa­rme i Libyen.

Privat nåede Geert Magnus Grønnegaar­d at fejre guldbryllu­p med sin kone Loulou, som han fik tre sønner med.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark