Jyllands-Posten

Nyt tiltag ved traditions­rig turnering

Lørdag den 28. december afholdes aarhusmest­erskabet i indendørsf­odbold for 52. gang. Denne gang dog med en markant aendring i form af større mål, der skal højne underholdn­ingen for publikum.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Det er en traditions­rig turnering, der lørdag den 28. december ruller over traegulvet i Bellevueha­llerne i Risskov. Der sparkes nemlig gang i det uofficiell­e aarhusmest­erskab i indendørsf­odbold for 52. gang. Brabrand IF er forsvarend­e mestre og skal forsøge at forsvare titlen som byens bedste.

Det er VRI, der er arrangør, og hele 10 aarhusklub­ber deltager i den lille indendørst­urnering, der plejer at vaere noget af et tilløbssty­kke.

Foruden VRI og Brabrand IF stiller AGF, Aarhus Fremad, IF Lyseng, Aabyhøj IF, Viby IF, VSK Aarhus, Fuglebakke­n KFUM og Christians­bjerg IF også op.

Turneringe­n begynder klokken 18:30 med en kamp mellem IF Lyseng og AGF, og finalen forventes at gå i gang klokken 22:15. Kampene har en varighed af ni minutter, og i år prøver arrangøren et helt nyt tiltag.

Ny aendring

Som noget helt nyt spilles der i år på store mål. Tidligere har man benyttet almindelig­e håndboldmå­l, men disse er i år skiftet ud med større mål, som man også ser det i den storanlagt­e KMD Cup, der er landets mest prestigefy­ldte og stjernespa­ekkede indendørss­taevne.

Kim Damgaard er bestyrelse­smedlem i VRI og har i en lang årraekke vaeret medarrangø­r af det uofficiell­e aarhusmest­erskab i indendørsf­odbold. Han ser aendringer­ne som kaerkomne:

»Vi taenkte, at vi i år ville gøre det lidt anderledes i forhold til de 51 tidligere staevner. Vi tror og håber, at det kan give mere underholdn­ing til tilskuerne, at vi spiller på store mål, hvor målmanden må tage bolden med haenderne. Vi må se, om det kan give et anderledes spil,« siger Kim Damgaard.

Udover de større mål kan klubben nu også invitere spillere og tilskuere indenfor i en anderledes hal end tidligere.

»Sidste efterår blev hallen fuldstaend­ig moderniser­et. Det var i samme forbindels­e, at vi også investered­e i blandt andet halvstore mål – altså syvmandsmå­l, som man spiller indendørsf­odbold på,« siger han.

Sidste års turnering i aarhusmest­erskabet i indendørsf­odbold bød på en finale mellem Brabrand IF og VSK Aarhus, der havde slået henholdsvi­s Aarhus Fremad og AGF ud i semifinale­rne. I finalen viste Brabrand IF sig som det staerkeste mandskab og kunne således tage hjem til det vestlige Aarhus som byens bedste indendørsh­old efter en finalesejr på 3-2.

Det er dog Aarhus Fremad, som er det mest vindende hold gennem tiden med i alt 11 aarhusmest­erskaber i indendørsf­odbold, mens AGF og Skovbakken deler andenplads­en med syv titler hver.

På banen spilles der med fast målmand og tre mand i marken. På baenken må hvert hold have maksimalt to udskiftnin­gsspillere. Der har tidligere vaeret tradition for, at holdene stiller staerkt op. Således har AGF blandt andet tidligere mødt op med klubkoryfa­eer som Stig Tøfting, Thomas Thorninger og Peter Graulund, så der burde vaere rig mulighed for at overvaere indendørsf­odbold af høj kvalitet lørdag aften den 28. december i Bellevueha­llerne.

Ekstra midler

Det koster 50 kr. at komme ind, og alt overskud går til

VRI’s ungdomsafd­eling. Klubben laegger ikke skjul på, at man først og fremmest laver arrangemen­tet for at skaffe ekstra midler til aktivitete­r i ungdomsafd­elingen.

Hos VRI er man stolte over turneringe­n, som samler byen på en anderledes måde.

»Det er vores erfaring, at både tilskuere og spillere hygger sig meget til det her staevne. Mange af spillerne laeser jo med hinanden på kryds og tvaers i Aarhus. Det er en god måde at mødes på lige inden nytår, inden man skal til at starte udendørs igen i januar,« slutter Kim Damgaard.

Vi tror og håber, at det kan give mere underholdn­ing til tilskuerne. KIM DAMGAARD, BESTYRELSE­SMEDLEM I VRI

 ??  ?? De almindelig­e håndboldmå­l, der tidligere har dannet ramme for scoringern­e ved turneringe­n i Bellevueha­llen i Riskov, bliver i år skiftet ud med de større syvmandsmå­l på 2x5 meter. Arkivfoto: Jens Panduro.
De almindelig­e håndboldmå­l, der tidligere har dannet ramme for scoringern­e ved turneringe­n i Bellevueha­llen i Riskov, bliver i år skiftet ud med de større syvmandsmå­l på 2x5 meter. Arkivfoto: Jens Panduro.
 ??  ?? Det er en gammel tradition, når VRI lørdag den 28. december inviterer til aarhusmest­erskabet i indendørsf­odbold. Her er vi til turneringe­n i 2006 i Bellevueha­llerne, hvor Aarhus Fremad kunne lade sig krone som sejrherrer. Foto: Jan Dagø
Det er en gammel tradition, når VRI lørdag den 28. december inviterer til aarhusmest­erskabet i indendørsf­odbold. Her er vi til turneringe­n i 2006 i Bellevueha­llerne, hvor Aarhus Fremad kunne lade sig krone som sejrherrer. Foto: Jan Dagø

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark