Jyllands-Posten

Forbud mod fodring af dyr i Frederiksb­erg-parker

- JOACHIM VOSS joachim.voss@jp.dk

Brødposen under armen og af sted mod parken for at fodre fugle.

Det kan vaere fristende at give dyrene mad, når man er på spadseretu­r i sin lokale park, men fra den 15. januar er det ikke laengere tilladt at fodre dyrene i Frederiksb­erg Have og i Søndermark­en. Det har Slots- og Kulturstyr­elsen bestemt, meddeler den i en pressemedd­elelse.

Målet med fodringsfo­rbuddet er at skabe bedre og mere rene levesteder for insekter, frøer, salamander­e og fisk, og på laengere sigt ønsker styrelsen, at forbuddet skal skabe en bedre balance mellem parkernes arter. Bl.a. er brød dårligt for vandkvalit­eten, ligesom svaner, aender og gaes har ikke brug for at spise det, fordi de har rigeligt med mad i graes, snegle og vandplante­r – også om vinteren.

»Hvis vi skal have held med indsatsen, er det nødvendigt, at havens gaester ikke fodrer fisk, fugle og andre dyr med brød, frø og madrester. For når man fodrer dyrene, stiger maengden af kvaelstof i vandmiljøe­t på grund af dyreekskre­menter og overflod af naering i vandmiljøe­t,« siger Niels Mellergaar­d, slotshavec­hef ved Slots- og Kulturstyr­elsen, i pressemedd­elelsen.

Hejremande­n, der i årevis har fodret fiskehejre­rne i Frederiksb­erg Have, må derfor, som alle andre, stoppe med at fodre dyr i parken, understreg­er Liv Oustrup, specialkon­sulent i Slots- og Kulturstyr­elsen.

»Der har vaeret flere hejremaend – det er en institutio­n, og det er noget, mange nyder, fordi man får adgang til fiskehejre­rne på en helt anden måde. Men Hejremande­n bliver også nødt til at stoppe med at fodre, for forbuddet gaelder alle,« siger hun, der fortaeller, at styrelsen har vaeret i kontakt med manden.

Der er minimum én vagt til stede i Frederiksb­erg Have i åbningstid­en på alle tidspunkte­r af året. Vagten vil holde øje med, om forbuddet overholdes, og er det ikke tilfaeldet, kan vagten bortvise gaester fra parken, og i sidste konsekvens kan politiet tilkaldes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark