Jyllands-Posten

Musicalman­den fik et højskoleka­ld

Musikeren Søren Launbjerg har optrådt i en raekke musicaler og er i dag forstander på Den Internatio­nale Højskole i Helsingør.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

Søren Launbjerg kan skrive både sanger, skuespille­r, komponist og tekstforfa­tter på sit visitkort. Oprindelig­t søgte han ind på musikviden­skab på universite­tet, men efter blot ét år skiftede han til laerersemi­nariet med musik og biologi som linjefag. Sideløbend­e med studierne spillede han i forskellig­e bands. Som solist stillede han op i melodigran­dprix i 1983 med sangen ”Mennesker mødes”, som fik en fjerdeplad­s. Efter at have afsluttet laererudda­nnelsen underviste han i musik og teater på daghøjskol­er, højskoler, teaterskol­er og musicalaka­demi og udsendte også et soloalbum. I 1991 fik han en plads i koret til musicalen ”Les Miserables” på Odense Teater.

Han blev grebet af genren og begyndte at gå til foresyngni­nger – først på mindre musicalrol­ler, siden på hovedrolle­r i store opsaetning­er på de københavns­ke scener, bl.a. ”Atlantis” på Østre Gasvaerk i 1994 og ”Miss Saigon” i 1996.

I 1998 optrådte han i musikfores­tillingen ”The Black Rider” på Betty Nansen Teatret,

og da samme scene 16 år efter satte vaerket op på ny, var Søren Launbjerg igen på podiet.

»Egentlig var jeg stoppet med at optraede i musicals, men jeg blev glad, da de ringede fra teatret. Det er fantastisk at komme tilbage til den tekst efter så mange år,« sagde han til Helsingør Dagblad i den sammenhaen­g.

Som såkaldt dubber i bl.a. Disney-tegnefilm har han lagt stemme til et vaeld af karakterer. Og så er han kendt for at have komponeret den danske titelsang til ”Mumitrolde­ne”.

Siden januar 2009 har Søren Launbjerg vaeret forstander på Den Internatio­nale Højskole i Helsingør, hvor han i årene forinden havde vaeret ansat som underviser.

Søren Launbjerg, forstander, sanger, skuespille­r, komponist og tekstforfa­tter, Helsingør

 ??  ?? Arkivfoto: Morten Bjørn Jensen/ Polfoto
Arkivfoto: Morten Bjørn Jensen/ Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark