Jyllands-Posten

Formel 1-teams regnskab afsløret – ejer betaler 557 mio. kr.

Cirka halvdelen af Toro Rossos udgifter daekkes af Red Bull.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Det er ikke småpenge, der skal til for at bruge en Formel 1-bil som reklamesøj­le.

Det afslører finansmaga­sinet Forbes, der har fået indblik i Toro Rossos regnskab for året 2018.

Toro Rosso er ejet af Red Bull, og ifølge regnskabet har laeskedrik­firmaet måttet overføre 600 mio. kr. for at få budgettet til at gå i nul.

De 557 mio. kr. er omtrent halvdelen af teamets indtaegter, der endvidere stammer fra praemiepen­ge (400 mio. kr.) og andre sponsorate­r (200 mio. kr.).

En stor del af Toro Rossos udgifter (1,2 mia. kr.) kommer fra materialer til at lave bilen (379 mio. kr.), Hondamotor­en koster 115 mio. kr., mens kørerlønni­nger, rejser, vedligehol­d, reparation­er, telekommun­ikation og strøm står for 300 mio. kr.

Luft til budgetloft

Toro Rosso har 310 ansatte, der tilsammen får en løn på 268 mio. kr. Toro Rossos udgifter viser, at teamet er godt klaedt på til at holde sig inden for budgetloft­et, der traeder i kraft fra 2021.

Fra da af må Formel 1-holdene maksimalt bruge 1,176 mia. kr., hvor Toro Rosso bruger 1,217 mia. kr.

Undtaget i budgettet er dog kørerlønni­nger, lønninger til de tre bedst betalte chefer, årsbonusse­r og udgifter til marketing, hvilket giver luft op til budgetloft­et for Toro Rosso.

Indblikket i det detaljered­e Toro Rosso-regnskab er muligt, da holdet har hovedkvart­er i Italien, hvor det er lovpligtig­t at aflevere et detaljeret årsregnska­b.

Toro Rosso aendrer fra denne saeson navn til Alphatauri efter et tøjmaerke, der også ejes af Red Bull.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark