Jyllands-Posten

Sverige er under pres for at nå hjem

Svenskerne drømmer om finale på hjemmebane, men er truet af bl.a. Norge og Spanien.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

Mikael Appelgren vil elske det. Den langhårede målmand har allerede prøvet det meste i den tyske Bundesliga – verdens hårdeste liga – og vundet flere store titler, men en kamp om EMguld på hjemmebane vil alligevel slå det hele.

Søndag den 26. januar bliver EM-finalen afviklet i Stockholm, men lige nu peger de forsvarend­e EM-sølvvinder­es praestatio­ner ikke i en retning af en ny finale, erkender svenskeren.

»Vi startede turneringe­n godt, men jeg mener stadig, at vi kan gå et niveau op – isaer i angrebsspi­llet. Vores kontrafase skal snart i gang,« siger han.

Sverige har vundet to af tre gruppekamp­e og er avanceret til mellemrund­en uden point. Derfor er vaertsnati­onen under pres for at klemme sig ind blandt to af de seks hold, der skal nordpå mod semifinale­rne i den praegtige Tele2 Arena i den svenske hovedstad i naeste weekend.

»Frankrig var en staerk medaljekan­didat, men de er ude. Det er måske en fordel for os, men der er stadig mange gode hold, man ikke skal undervurde­re. Island er spaendende, Slovenien har gjort det godt, og Portugal har overrasket alle med underholde­nde håndbold.«

Godt flow

TV 2 Sports håndboldek­spert Daniel Svensson har ikke en fidus til de svenske naboer.

»Et par af deres nøglespill­ere er blevet ramt af småskader, og holdet mangler en venstrehån­dsspiller med internatio­nal erfaring i bagkaeden. Det ser svaert ud for dem, og det ved de godt,« siger Daniel Svensson.

Han har i stedet tiltro til isaer Norge, Spanien og Kroatien.

De forsvarend­e europamest­re fra Spanien har slutrunden­s bredeste trup med to gode spillere på hver position, siger han.

»Spanien kan skifte ud og ind i kaeder, og de har indtil nu sørget for at få alle i spil. De har et godt flow.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark