Jyllands-Posten

Københavns Lufthavn fører an

Københavns Lufthavn er størst i Norden. Billund vokser mest, og islandsk lufthavn har det største dyk.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Trods en opbremsnin­g i vaeksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden.

Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm.

Billund Lufthavn havde med en vaekst på 6,1 pct. i 2019 den største vaekst blandt de 20 mest passagertu­nge lufthavne i de nordiske lande.

Det viser en opgørelse, som branchemed­iet CheckIn har foretaget på baggrund af tal fra lufthavnen­e i fem lande.

Stockholm har dog en anelse mere flytrafik end København, da der ligger tre lufthavne i tilknytnin­g til den svenske hovedstad. Lufthavnen­e Arlanda, Bromma og Skavsta havde samlet 30,3 mio. rejsende.

Passagerst­atistikker­ne viser, at stigningen i flytrafikk­en sidste år bremsede op. Halvdelen af lufthavnen­e havde faerre passagerer end i 2018.

Således havde samtlige seks svenske lufthavne på top-20-listen et fald i passagerta­llet. Det er isaer den svenske indenrigst­rafik, som er faldet. Årsagen er en blanding af passageraf­gifter, flyskam og svagere økonomisk udvikling i Sverige.

Den største tilbagegan­g havde lufthavnen Keflavik naer Reykjavik i Island. Her faldt antallet af rejsende med 26,1 pct. Forklaring­en er isaer, at det islandske lavprissel­skab Wow Air gik konkurs sidste år.

Samtlige norske flyveplads­er havde vaekst, som dog var ganske beskeden i niveauet fra 0,3 til 3,2 pct.

Norge har en omfattende indenrigst­rafik med fly og har ni lufthavne med i top-20.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark