Jyllands-Posten

Investorer­ne har trukket milliarder ud af Danske Invest

I løbet af 2019 har Danske Invest oplevet en nedgang i investorer­nes nettokøb, viser tal fra Finans Danmark. Det aergrer Kim Pilgaard, investerin­gsspeciali­st i Danske Invest, selv om en del kan forklares med interne omlaegning­er.

- RANE VON BENZON rane.v.benzon@jp.dk

Selv om 2019 har vaeret et aktieår, hvor C25-indekset er steget 26 pct., har flere investerin­gsforening­er oplevet, at investorer­ne har trukket penge ud.

I bunden ligger Danske Invest, som fra 1. januar til 31. december 2019 netto mistede 8,62 mia. kr. af investorer­nes køb sammenlign­et med 2018.

Det viser nye tal fra Finans Danmark, der er bankernes og realkredit­institutte­rnes interesseo­rganisatio­n.

»Vi ville naturligvi­s gerne have set et reelt inflow i 2019,« skriver Kim Pilgaard, investerin­gsspeciali­st i Danske Invest, i en e-mail.

Interne omlaegning­er

En stor del af nedgangen skyldes bl.a. interne omlaegning­er fra den danske afdeling til en afdeling i Luxembourg. Omlaegning­erne er dog ikke hele forklaring­en, og traekker man dem fra, ender det stadig med et outflow, skriver han.

På trods af at investorer­ne har trukket flere penge ud af Danske Invest, end de har investeret, er foreningen­s formue vokset fra 425,8 mia. kr. til 468,7 mia. kr. på grund af udviklinge­n i aktiemarke­det.

I den anden ende af skalaen er Bankinvest topscorer.

Investorer­ne har samlet set skudt 11,4 mia. kr. ekstra ind i investerin­gsforening­en sammenlign­et med starten af 2019.

Hos Bankinvest er man godt tilfreds med årets resultat og peger på et par nye tiltag som årsag til fremgangen.

»Bankinvest­s fremgang i nettosalge­t skyldes en raekke produktlan­ceringer, som pengeinsti­tutterne og deres kunder har taget godt imod, samt et par solide gamle travere,« siger Andrea Panzieri, investerin­gsdirektør i Bankinvest.

Han naevner bl.a. Global Aktier Indeks, som er en ny ESG-investerin­gsfond, der blev lanceret i marts og siden da har solgt for 3,1 mia. kr. ESG er en baeredygti­g investerin­g og står for miljø, sociale forhold og selskabsle­delse (Environmen­tal, Social and Governance).

Andrea Panzieri mener, at investorer­ne vaelger Bankinvest, fordi de kender kundernes investerin­gsbehov.

»I en tid med lave afkast på isaer kortløbend­e obligation­er og negative renter på indlån i flere og flere banker har vi f.eks. lanceret nogle andre lavrisikop­rodukter, som har givet paene afkast,« siger han.

Vi ville naturligvi­s gerne have set et reelt inflow i 2019 KIM PILGAARD, INVESTERIN­GSSPECIALI­ST I DANSKE INVEST

 ??  ?? 2019 var et gyldent år for danskere med penge placeret i aktiebaser­ede investerin­gsforening­er. Og det i saerdelesh­ed for investorer, der har turdet taget en risiko og sat midler i teknologi og vaekstsels­kaber. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
2019 var et gyldent år for danskere med penge placeret i aktiebaser­ede investerin­gsforening­er. Og det i saerdelesh­ed for investorer, der har turdet taget en risiko og sat midler i teknologi og vaekstsels­kaber. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark