Jyllands-Posten

Karnov hvaesser sine digitale klør

Den juridiske dataspecia­list Karnov investerer millioner i it-startup-virksomhed­en Ante. Sammen vil de lave en juridisk søgetjenes­te.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Karnov, der i forvejen er kendt for sin staerke position inden for historiske domme og andet juridisk lovmateria­le, vil styrke sine digitale muskler.

Selskabet har købt sig ind i startup-virksomhed­en Ante, der bruger machine learning, altså kunstig intelligen­s, til at trevle igennem store maengder skriftligt materiale.

Ved at koble de to kompetence­r sammen håber de at kunne udvikle nye, avancerede produkter på det lukrative marked for juridisk informatio­n.

»Det, vi kan, er machine learning, altså kunstig intelligen­s og isaer sprogtekno­logi, altså programmer, der kan laese de tekster, vi mennesker også kan. Det kan bruges til meget mere effektivt at kategorise­re og emneopdele og søge i enorme maengder af tekster og domme,« forklarer Theis Rasmussen, som er adm. direktør i Ante.

Antes teknologi kan dels søge hurtigere, og dels kan den søge dybere i dokumenter­ne og laengere ned i datamateri­alet end blot de emneord, som man i dag mere eller mindre manuelt påhaefter en dom eller en lov eller et dokument.

Karnov skyder penge i selskabet og får en aktiepost. Parterne oplyser hverken aktieposte­ns eller købesummen­s størrelse, men det er meningen, at Ante forbliver selvstaend­igt og udvikler videre på sin teknologi.

Karnov skal forberede sig på en helt ny og betydeligt mere direkte konkurrenc­e fra efteråret, når Schultz i samarbejde med brancheorg­anisatione­n Danske Advokater efter planen åbner en konkurrent til Karnov.

Det initiativ blev sat i gang, fordi Danske Advokater mente, Karnov reelt havde monopol på de historiske domme og tog sig for dyrt betalt.

Karnov er ikke så konkret med, hvad samarbejde­t med Ante kan udmønte sig i.

»Antes platform komplement­erer Karnov Group, så vi fremover i faellesska­b kan skabe højkvalite­tsløsninge­r til et bredere marked inden for juridisk informatio­n. Vi ser isaer frem til at udforske de muligheder, som samarbejde­t med Ante byder på inden for søgning og forbedret automatise­ret meta-tagging,« siger Karnovs adm. direktør, Flemming Breinholt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark